nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: De Fransse Eijkel, De Blonde Jongens en Tim, Richard Groenendijk, Dorine Wiersma, Veldhuis en Kemper, Jens Dendoncker, Ann Helena Kenis

Een overzicht van de premières deze week, met: De Fransse Eijkel, De Blonde Jongens en Tim, Richard Groenendijk, Dorine Wiersma, Veldhuis en Kemper (foto), Jens Dendoncker, Ann Helena Kenis.

De Fransse Eijkel met ‘De Fransse Eijkel speelt’
Premiere: De Speeldoos in Baarn, 30 nov 2017.

De Fransse Eijkel is een absurdistisch, muzikaal en dynamisch cabaretduo, wars van hokjesgeest. Deze cabaretperformance is dan ook speciaal voor introverte twintigers, swingende gehandicapten, hondsbrutale dierenvrienden, gehaaide homoseksuelen, intolerante hipsters, bewonderaars van Viola Holt en iedereen die zich niet in deze opsomming herkent.

Nog te zien tot en met 30 april 2018.
speellijst

De Blonde Jongens en Tim met ‘DEBJET’
Premiere: TivoliVredenburg in Utrecht, 1 dec 2017.

Deze jonge honden van het Nederlandse cabaret laten een tsunami van visuele grappen, gewelddadige audiocollages en hilarische ongein op het publiek los. De blonde jongens worden voortdurend in de wielen gereden door hun kompaan Tim, die tegen wil en dank als een vraatzuchtige rode draad door de voorstelling heen banjert.

Nog te zien tot en met 2 mei 2018.
speellijst

Richard Groenendijk met ‘Om alles’
Premiere: Oude Luxor Theater in Rotterdam, 1 dec 2017.

In de voorstelling ‘Om alles!’ ziet u Groenendijk als vanouds van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Ruim anderhalf uur lang een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Richard maakt een hoop kabaal, heeft een grote mond, maar een klein hartje. Hij ontziet niets of niemand en zeker ook zichzelf niet.

Nog te zien tot en met 19 mei 2018.
speellijst

Dorine Wiersma met ‘Gaan we katten?’
Premiere: Schouwburg Amstelveen in Amstelveen, 1 dec 2017.

In ‘Gaan we katten?’ zet Dorine haar nagels in het leven van vandaag. Met virtuoze gitaarliedjes in allerlei muziekstijlen. Met vlijmscherpe teksten met komische wendingen. Want er valt een hoop te katten.

Bijvoorbeeld op mensen die luidkeels hun hond corrigeren, op fundamentalistische gelijkhebbers, mannen met knotjes, acteervolk en Cito toetsen voor kleuters. Vilein, ongenuanceerd, wraakzuchtig en toch hoopgevend.

Nog te zien tot en met 29 mei 2018.
speellijst

Veldhuis en Kemper met ‘Geloof ons nou maar’
Premiere: Stadsschouwburg in Haarlem, 2 dec 2017.

U moet niet alles geloven wat ze zeggen. Zélf nadenken en kritisch blijven. Allemaal zinvolle tips, maar het kost zoveel tijd. Zou het daarom niet heerlijk zijn als iemand anders de boel eens op een rijtje zet? Simpel, overzichtelijk en betrouwbaar. Zodat u eindelijk weet wat echt is en wat niet. Wie u wel en wie u niet moet geloven. Waardoor u tijd overhoudt voor de dingen die het leven écht de moeite waard maken. Lachen bijvoorbeeld! Veldhuis & Kemper namen een sabbatical van het duo, doken het leven in en kwamen met een frisse blik op grote en kleine zaken weer bij elkaar. Eindelijk snappen ze het: in het uur van de waarheid zit er maar één ding op.

Nog te zien tot en met 16 juni 2018.
speellijst

Jens Dendoncker met ‘Bang van Dendoncker’
Premiere: Arenbergschouwburg in Antwerpen, 2 dec 2017.

Soms met een kinderlijke naïviteit, dan weer met de allure van een echte ‘angry young man’ wordt in ‘Bang van Dendoncker’ een persoonlijk verhaal verteld. Een verhaal over het schijnbaar eindeloos geklungel die jongvolwassenheid met zich meebrengt en de bijhorende nostalgie naar een vervlogen jeugd. Dat alles doorspekt met een hoop grappen én met genoeg aanknopingspunten voor het grote publiek, dat deze jongeling weldra collectief in de armen zal sluiten.

Nog te zien tot en met 6 april 2018.
speellijst

Ann Helena Kenis met ‘Op het randje’
Premiere: Fakkeltheater in Antwerpen, 2 dec 2017.

De knotsgekke cabaretière Ann Helena Kenis brengt haar derde humoristische en muzikale onewomanshow. Ze vertelt over boezems en ontboezemingen, het ontstaan van all-you-can-eat- restaurants en sociale stress in de supermarkt en overal elders.

Nog te zien tot en met 8 maart 2018.
speellijst

foto: Mart Boudestein

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.