nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jetty Mathurin krijgt Frans Bannick Cocqpenning

Cabaretière Jetty Mathurin gisteravond de Frans Bannick Cocqpenning van de de stad Amsterdam ontvangen. De onderscheiding voor bijzondere verdienste is door loco-burgemeester Simone Kukenheim na afloop van Mathurins voorstelling in het DeLaMar theater uitgereikt.

Mathurin ontving de penning van de gemeente vanwege ‘haar bijdrage aan de kunst en cultuur’ en ‘jarenlange betrokkenheid bij sociaal maatschappelijke projecten in Suriname en Nederland’. Ze hielp onder meer alleenstaande moeders met schuldproblemen en ondersteunde een bejaardenkliniek in Suriname.

De Frans Banninck Cocq Penning is een onderscheiding van de stad Amsterdam die vernoemd is naar Frans Banning Cocq, oud-burgemeester van de stad. De prijs is ingesteld in 1996 en wordt verleend aan Amsterdammers die zich tenminste 10 jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel, maatschappelijk of economisch gebied met minstens landelijke uitstraling. Eerder dit jaar werd de prijs ook uitgereikt aan Liesbeth List.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.