nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Het Grote Oudejaarsconference Overzicht 2017

In december zou je in principe bijna elke dag naar een oudejaarsonference kunnen. Voor het derde jaar hebben we elke oudejaarsconference in beeld gebracht. Zowel in Nederland als Vlaanderen, landelijk als lokaal. We vonden er 29.

Dit jaar wordt de oudejaarsconference van de publieke omroep opnieuw gebracht door Youp van ’t Hek. Op RTL4 zal Guido Weijers live te zien zijn met zijn oudejaarsconference. Daarnaast ook terugkerende namen als Dolf Jansen – nu met Louise Korthals – en Sjaak Bral. In Vlaanderen krijgt Michael Van Peel opnieuw concurrentie van de luidruchtige Stijn Meuris.

Oudejaarsconferences – Nederland

Youp van ’t Hek – Een vloek en een zucht: Oudejaarsconference 2017

Na drie jaar is Youp van ’t Hek terug op 31 december. Zijn negende oudejaarsconference sinds Oudejaarsconference 1989, de show die zijn definitieve doorbraak betekende bij het grote publiek. Wordt uitgezonden op NPO 1, om 22.30 uur.
website

Eind 2017 speelt hij zijn oudejaarsconference met de titel ‘Een vloek en een zucht’. Waar die over zal gaan? Het jaar is nog jong, maar de namen Trump en Henk Krol zullen zeker een keer vallen. Eén ding staat vast: er zal gelachen worden. Hard en veel. Waarom? Omdat Youp daarvoor op de wereld is. Wie dat zegt? Youp!

foto: Bob Bronshoff

Guido Weijers – Oudejaarsconference 2017

Guido Weijers komt met zijn achtste oudejaarsconference. Zijn tweede voor RTL4. Eerder maakte hij conferences voor SBS6 (2006-2010) en de KRO (2012). Weijers zal live op oudejaarsavond te zien zijn vanaf 22.00 uur vanuit het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Daarna zal hij live met de motor richting de Erasmusbrug rijden om daar samen met de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb de jaarlijkse vuurwerkshow te ontsteken.
website

Guido Weijers neemt je, soms teder en zacht, dan weer rauw en zonder concessies, mee door 2017. Op topsnelheid observeert hij het jaar, trekt het uit elkaar, ontleedt het en geeft er een nieuwe frisse draai aan. Filosofisch, intelligent, maar ook met de botte bijl. Weijers fileert 2017 tot 90 minuten vlijmscherpe humor. Dat wordt weer schaamteloos hard lachen en gieren om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar! En jij bent er live bij!

foto: PR Guido Weijers

Sjaak Bral – Vaarwel 2017

Sjaak Bral is nog steeds recordhouder voor solo-oudejaarsconferences. In 2017 maakt hij alweer zijn 21e oudejaarsconference. Op oudejaarsdag te zien bij TV West, vanaf 19.00 uur en daarna herhaling.
website Sjaak Bral

Wat een jaar. De Nederlander wordt geteisterd. Door een maalstroom van nieuws, echt of onecht. Door een instabiel levensgevoel waarbij dat van de Groningers verbleekt. De wereld is in rep – maar wie neemt het roer? Sjaak is de enige cabaretier die al twintig jaar in z’n eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2017 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend.

foto: Ministerie van Beeld

Dolf Jansen en Louise Korthals – Omdat we het waard zijn – oudejaarsconference

Bral maakte weliswaar de meeste solo-oudejaarsconferences, het is Dolf Jansen die de meeste oudejaarsconference in totaal maakte: 28! 19 hiervan maakte hij samen met Lebbis tussen 1988 en 2006. Daarna volgde acht solo oudejaarsvoorstelling sinds 2007. In 2017 maakt hij de oudejaarsconference met nieuwkomer Louise Korthals.
website Dolf Jansen
website Louise Korthals

Voor het eerst gaan een man en vrouw samen het jaar te lijf. En elkaar.

Omdat sommige jaren al vanaf januari trillen op hun grondvesten. Omdat u schreeuwde om verandering en wij niet te beroerd zijn om daarnaar te luisteren. Omdat vooruitgang een teamsport is en vrouwen allang weten wat buitenspel betekent, maar mannen dat gewoon niet snappen.
Omdat de vrouw altijd gelijk heeft, maar de waarheid desondanks in het midden ligt. Daarom twee natuurrampen voor de prijs van één: Louise en Dolf.

Omdat jullie het waard zijn. Vermoeden we.

foto: ALEK

Ouds & Nieuws Show 2017

Voor het vierde jaar op een rij blikt het team van schrijvers, acteurs en muzikanten terug op een krankzinnig, bomvol jaar. Deze samenwerking van Orde van de Dag en met Het Zuidelijk Toneel voert je mee langs 366 dagen nieuws, gevangen in sketches, scènes, gedichten, liedjes en columns.
website Het Zuidelijk Toneel

Er is te veel nieuws. Het ene moment pronkt het bovenaan je tijdlijn, het volgende moment wordt er vis in verpakt, en weer het volgende moment blijkt die vis een plantaardig product van de Vegetarische Slager. Up to date blijven is een voltijdbaan. De Orde van de Dag voelt met je mee en bouwt een vuurtoren voor iedereen die verdwaald is in het nieuwslandschap: de Ouds & Nieuws Show!

Vincent Bijlo & The Rossettis – Doe normaal of ga weg

Vincent Bijlo maakt al bijna dertig jaar cabaretprogramma’s. Toch maakt hij relatief recent oudejaarsconferences. Voor de radio (2006), op internet (2008) en in het theater speelde hij zijn oudejaarsconferences ‘Henk en Ingrid’ (2010), ‘De Nederlandganger’ (2016) en ‘Doe normaal of ga weg’ (2017).
website Vincent Bijlo

Na 28 jaar ononderbroken op het toneel te hebben gestaan, dacht Vincent Bijlo dat het wel eens een keer kon, een sabbatical year. Hij zou, nam hij zich voor, niets anders doen dan ademen en luisteren naar de wind en de zee, gezeten op de veranda van zijn tweede huis op de Gallemiezen. De wereld, dacht hij, draaide zonder hem ook wel gewoon door. Hij probeerde het echt, maar na vijftig dagen sabbatical had hij het alweer gezien. Het wereldnieuws bleek een veel sterkere magneet te zijn dan hij altijd gedacht had. Vincent onderbrak zijn sabbatical want als er één jaar is dat schreeuwt om een eindejaarsshow, dan is het wel 2017. Want is het normaal dat een premier iedereen oproept tot normaal doen? En dan, wat is normaal, wie bepaalt dat? Bijlo natuurlijk, het wordt een te gekke show.

Arie Vuyk – Oudejaarsconference 2017: Vooruit, we gaan terug!

Tweede oudejaarsconference voor Arie Vuyk. Opgeleid als componist treedt hij sinds 2001 op als cabaretier.
website Arie Vuyk

In deze verwarrende tijden is een oudejaarsconference van Arie Vuyk een oase van rust.

Sneller dan trendwatchers, betrouwbaarder dan de Enkhuizer Almanak en hipper dan opiniemakers maakt Arie samen met u de balans op, hij telt de voorraad en zorgt ervoor dat u het oude jaar weglacht.

Pieter Derks’ kortste oudejaarsconference van Nederland. Voor het tweede jaar op rij houdt Pieter Derks de kortste oudejaarsconference voor Nu.nl. Op geestige wijze passeren de belangrijkste onderwerpen van 2017 de revue.
YouTube

Google & Boom Chicago presenteren Year in Search 2017. De tien trending Google zoekopdrachten van het jaar in één show: bekijk de YouTube-eindejaarsconference met Pep Rosenfeld met Greg Shapiro van Boom Chicago.
YouTube

NPO Focus heeft daarnaast een special online gezet over de geschiedenis van de oudejaarsconference. “Het fenomeen was lange tijd de hoofdprijs voor de uitverkoren cabaretier. Als komiek annex dominee mocht hij op 31 december het Nederlandse volk met een humoristische terugblik over de drempel van het nieuwe jaar loodsen. Hoe begon die traditie? En is de klassieke oudejaarsconference nog te redden?”
NPOFocus: De oudejaarsconferencier: journalist, dominee of komiek?

Oudejaarsconferences – Vlaanderen

Michael van Peel – Van Peel Overleeft 2017

Comedian Michael Van Peel is een vaste waarde met zijn ‘Van Peel overleeft’-conference die hij in 2017 voor de negende keer brengt. Sinds 2009 in de theaters te zien en vanaf 2012 ook op televisie. Op 31 december te zien op Canvas, om 21.05 uur. Hoewel de show op oudejaarsdag wordt uitgezonden speelt Van Peel de show nog tot eind februari 2018.
website Michael Van Peel

2017. De misnoegdheid grijpt vrolijk om zich heen. Amerika wordt geleid door een kwaaie cavia op een oranje leren zetel. Terreur teistert het oude continent. Maar dat kan de Belgen niet meer deren. Angst is even banaal geworden als files, staatshervormingen en graaiende politici. Tijd voor een feestje. Eén voor allen. Eén voor één! De eindejaarsconférence van Michael Van Peel, intussen een vaste waarde in de theaters als op radio en televisie, wordt traditioneel uitgezonden op oudejaarsavond.

Stijn Meuris – Tirade 2.017

Met veel bombarie kondige muzikant en columnist Stijn Meuris aan dat hij een eindejaarsconference zou brengen, ‘hard en on-Belgisch’. Na positieve reacties en een vier sterren-recensie in De Standaard komt Meuris nu met een vervolg dat hij in fiks meer theaters speelt. Te zien op 7 januari bij Canvas, om 22.00 uur.
website Stijn Meuris

Na het onverwachte succes van de eerste Tirade tijdens afgelopen seizoen (alle veertien voorstellingen waren in geen tijd uitverkocht), heeft Stijn Meuris de smaak te pakken. En dus komt de dilettante debutant met een vervolg. Omdat het nodig is. En op verzoek van velen.

De eerste ‘eindejaarsconférence’ van Meuris behandelde in hoog tempo de onkunde, de hufterigheid en het Grote Liegen van onze nationale leiders. Met humor en scherpzinnige observaties, maar ook met een ongekende felheid. And guess what: dat zijn bij Tirade 2.017 opnieuw de ingrediënten, maar dan geschreven op maat van 2017. Aan materiaal alvast geen gebrek.

Oudejaarsconferences – Nederland lokaal

Patrick Deters – Luid Kaag & Braassem

Voor het vierde opeenvolgende jaar kijkt Patrick Deters terug op het lokale nieuws rond gemeente en politie van Luid Kaag & Braasem.
website Luid Kaag & Braasem

Wat een jaar, wat een jaar! Het kon niet uitblijven natuurlijk, maar dit jaar ging de kogel door de kerk in de gemeente Kaag & Braassem. De Alkeburcht moest eraan geloven. Het college zei zelf omdat “het gebouw teveel kost om open te houden”, maar we weten wat er natuurlijk aan de hand is! De gemeente is bang, de gemeente is bang voor de woorden die ieder jaar neerhagelen op het college, ambtenaren en raadsleden vanaf de bühne van dit dorpshuis. En daarom is de Alkeburcht gesloten.

Want ze willen het niet horen wat Luid Kaag & Braassem vindt van de Tetriswoningen, de Drechtdoorsteek, het Kevereiland, de financiële mee- en tegenvallers, het stembureau debacle, Code Oranje, het Veense Hout, de trekkershutten in Leimuiden, het landje van Van Egmond, die jonge Van Egmond, nieuwe scholen, oude scholen, sociale woningbouw, de politieke partijen en natuurlijk het college. Ze willen het niet horen en dus sluiten ze deze zomer ineens het dorpshuis van Roelofarendsveen.

foto: Hanneke Vissers Fotografie

Deijk, Stam en Reijlink – Ouwejaarsconference 2017: een onstuimig jaar

In december staan de Holtenaren Jan Deijk, Bert Reijlink en Laurens Jan Stam weer op de planken van het Kulturhus met hun vijfde ouwejaarsconference.
website

Met de Amerikaanse president Trump, de verkiezingen in Nederland, aanslagen, spanning in de sportwereld, de Holtense fietsmaand en de vreselijke kunst aan de Beukenlaan, vinden de heren 2017 nogal een ‘onstuimig jaar’.

Maar met rake liedjes, olijke grappen, prachtige gedichten en dit keer zonder pauzedrankje weet het trio de Holtenaren te verrassen op een compleet avondje uit. Voor jong en oud!

Drentse Oudejaarsconference

Te zien op diverse locaties in Drenthe.
website

Cisca den Uijl, Jaap Wieken en Koop Drost wilden na 5 jaar Reuring niet in herhaling vallen en een jaartje overslaan. Maar naast inwoners van Zuidwolde, zijn ze ook inwoners van Drenthe. En daar gebeurt natuurlijk van alles. Omdat er geen Drentse Oudejaarsconference wordt gehouden, staan ze 29 december toch op de planken in De Tamboer met de voorstelling Zo Dreins kan het weden.
Want één keer in het jaar mag je toch wel terugblikken? Even kijken of het allemaal wel goed gegaan is. Heeft de Commissaris van de Koning zijn werk wel goed gedaan? Of de gedeputeerden? Maar ook andere publieke figuren komen voorbij. Van de ijsbaan tot de TT, van Satudarah tot RTV Drenthe, van koopzondag tot Treanttrammelant. Moet het in het Nederlands of mag het in het Drents? Sport, natuur, de eland en het wilde zwijn, alles kan aan de orde komen.

Theo Elfrink – Eindejaarsconference

Theo Elfrink brengt een eindejaarsconference in de Gelderlandfabriek in Culemborg, met percussionist Casper Elfrink. Regie Marieke Mouwe.
website

Theo blikt terug naar het afgelopen jaar, maar wil vooral ook vooruit kijken; er viel namelijk weinig te lachen in 2017. Theo heeft geleerd om optimistisch te blijven en probeert zijn levensfilosofie ‘Heavig Leaven’ over te brengen naar het Culemborgse publiek. Met zijn pakkende anekdotes heeft Theo u snel geboeid. De anekdotes worden afgewisseld met bekende liedjes met teksten in het achterhoeks onder begeleiding van gitarist Ger de Kok. Soms grappig, soms ontroerend. U zult genieten van de ‘minstreel uut Megchelen’ en gaat positief het nieuwe jaar in!

Hei’t d’r wier noa? wie wa! (Overijsselse oudejaarsconference)

Vier cabaretiers uit Den Ham, Koos Hallink, Gert Hofman, Henk Jansen en Wim Welink, maken een oudejaarsconference waarbij ze terugblikken op het afgelopen jaar in Den Ham en Nederland. Ook wordt er kritisch gekeken naar de politiek in Twenterand. Te zien op 6, 7, 12 en 13 december in Partycentrum de Zandstuve.
website

Raymon Hofkens – Ten Einde Raad

Na zijn eerste oudejaarsconference in 2015 is de Brabantse comedian Raymon Hofkens terug voor de tweede ronde. Te zien in de omgeving Raamsdonksveer.
website

Stand-up comedian en cabaretier Raymon Hofkens neemt in zijn 2e oudejaarsconference genaamd TEN EINDE RAAD het jaar door. Daarbij neemt hij vooral geen blad voor de mond. Humor is de perfecte manier om te binden. Dus kom genieten van een avondvullend programma vol humor en eerlijkheid.

Jacobus en Frank – Pret Is Een Keuze – oudejaarsconference 2017

Jacobus Okkema en Frank Warnders brengen voor het tweede jaar op rij een oudejaarsconference tijdens het nieuwjaarsfeest in het Friese Bakkeveen.
website

Vorig jaar was de oudejaarsconference met Jacobus en Frank zeer succesvol. Daarom zijn ze dit jaar weer van de partij! We beginnen de avond met een oudejaarsconference, gevolgd door muziek voor alle leeftijden. Op deze avond zijn de tickets gratis!

Remko Kapinga – Het jaar van de Kwibus 12+

Remko Kapinga is een bekende Groninger multi artiest die zijn roots in Winschoten heeft liggen. Velen kennen hem als sneltekenaar in Winkelstraten. Maar ook als zanger en presentator heeft hij zijn sporen verdiend. Hij is zeer regelmatig op podia in het Noorden te zien en horen. Zijn komische columns waren o.a. te lezen op Sikkom en Facebook. Creativiteit is iets wat hij ademt en leeft. De mensen vermaken is zijn tweede natuur.
website

Met de oudjaarsconference ‘Het jaar van de kwibus’, slaat hij een nieuwe weg in. Namelijk die van cabaretier. Op een bijzonder humoristische wijze gaat hij met woord, beeld en geluid het afgelopen jaar voorzien van een komische noot. Van Donald Trump tot Nepnieuws en van het nieuwe kabinet tot de genderneutrale rage. Niets wordt geschuwd. En om alles mag gelachen worden. Ouderwets vermaak zoals Dolf Jansen, Youp van het Hek maar ook Herman Finkers laten zien. Een avond om te lachen en je te verwonderen over het gekke 2017. Interactief en gevat. Met muzikale ondersteuning van Harold Stap, want ook het Groninger lied komt namelijk aan bod bij deze (Arabische Oost-)Groninger.

Mis het niet, want dit kon maar zo eens een leuke traditie worden. En wij hebben de primeur.

Jac Kuppens – Oudejaarsconference 2017

Op 23, 27, 28 en 29 december speelt Budelse Jac Kuppens, voormalig tonprater, zijn tweede oudejaarsconference in Theatercafé Lexke te Budel. Daarmee treedt hij in de voetsporen van van onder anderen Boy Jansen en Johan Gerlag.

Vorig jaar heeft hij zich tijdens de hele voorstelling afgevraagd Wôrum vele dingen in 2016 waren gebeurd en is een aantal wereldproblemen aan de orde geweest. Ook heeft hij toen op zijn heel eigen wijze een aantal overleden sterren herdacht. Dit jaar gaat hij het over een andere boeg gooien. Er moet meer humor in. De voorstelling heet niet voor niets “Lama lache”. Laat u niet van de wijs brengen door de leuke diertjes op de foto, er gaat gelachen worden!! De voorbereiding voor een Oudejaarsconference duurt een heel jaar, alle evenementen en memorabele gebeurtenissen worden genoteerd en ingepast in een avondvullende voorstelling. Of Jac erin is geslaagd om dit jaar te verwerken in een Oudejaarsconference, met naast actualiteit ook veel humor, dat kunt u gaan zien in Lexke Theatercafé.

Coenraedt van Meerenburgh – 10e Dichterlijke Oudejaarsshow

De Vlissingse dichter Coenraedt van Meerenburgh geeft op zondagmiddag 31 december voor de tiende keer een Dichterlijke Oudejaarsshow in de Drvkkery in Middelburg. Vanaf 14.00 uur blikt hij terug op het (bijna) afgelopen jaar in snelsonnetten, een zesregelig vers over onderwerpen die zijn aandacht hebben getrokken.
website

Frans Miggelbrink – Oudejaarsconference drie

Op 28 december in Schouwburg Amphion te Doetinchem.
website

Een traditie is het snel in de Achterhoek maar bij driemaal mogen we wel spreken van het instituut: Achterhoekse Oudejaarsconference. Een beetje Nöhlen en een beetje Drammen en vooral een potje lachen over wat ze de Achterhoek nu weer hebben aangedaan. Tegen de schenen schuppen maar ook weer niet te hard want dat doen we niet. Wie je voor de schenen schopt, kun je altijd nog weer een keer nodig hebben.
Frans Miggelbrink slaat de deur van 2017 dicht en start het jaar 2018. Als Achterhoeker en als columnist van De Gelderlander kijkt hij ”met Achterhoekse ogen” terug op het afgelopen jaar.

foto: Freek Miggelbrink

De Neije Krant Oudejaarsconference: Maar we zijn er nog niet

Jan Volleberg (1982) en Tom Raaijmakers (1996) komen met hun eerste ‘oudejaarscabaretshow’. Te zien in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill.
website

Op zaterdagavond 30 december 2017 is er voor het eerst De Neije Krant Oudejaarsconference. Deze cabaretshow met de titel “Maar… we zijn er nog niet!” zal die avond vanaf 20.15 uur gehouden worden in Theater Myllesweerd in Mill. Het initiatief hiervoor is genomen door Jan Volleberg en Tom Raaijmakers uit Wilbertoord samen met De Neije Krant. Het belooft een humoristische en muzikale avond te worden met een terugblik op 2017. Hierbij komen zowel lokale, regionale als landelijke gebeurtenissen aan de orde.

Peul Jan – HEL Oudejaarsconference 2017

Op 28 december speelt Peul Jan (Peul Dolhain en Jan Widdershoven) de elfde Heerlense oudejaarsconference, in Café Pelt te Heerlen.
facebook Peul Jan

Het is inmiddels een traditie dat Peul Jan het afgelopen jaar nog eenmaal met u doorneemt. In Café Pelt zoals altijd. Dit jaar pakken Paul Dolhain en Jan Widdershoven het weer een tikkeltje anders aan. 2017 vraagt om een andere aanpak. De herindeling. De Docu over het Maankwartier. Holy Moly. Parkeerautomaten zonder en met munten. Murals. Vijf Pleintjes. Jodiumpillen. En nog veel en veel meer. Alles komt langs. Cynisch als altijd. Met een vette knipoog. Kritisch waar nodig. Er zijn wederom twee voorstellingen. De middag-editie start om 17.00u met een Noa de Mes special, met daarachteraan de HEL Oudejaarsconference. En om 21.00u, alleen de HEL Oudejaarsconference. Helemaal voor niks, gratis en vrij toegankelijk. Komt u ook? Reageer dan superenthousiast met: Ja! Ik kom! #metoo.

Marco Swiggers – Poeiersuiker

Tonprater Marco Swiggers kreeg bekendheid met zijn bijdrage in cabaretgroep ‘De Noot’. Sinds 2014 werkt hij als solo cabaretier. Nu maakt hij zijn eerste oudejaarsconference ‘Poeiersuiker’.
website

Marco Swiggers neemt je mee door het bruisende jaar 2017. Een spetterende, muzikale oudejaarsconference over het wel en wee van de gemeente Deurne. Muzikaliteit en hilariteit ten top! Met zijn programma ‘Poeiersuiker’ tikt hij alle zinnige en onzinnige onderwerpen aan die het afgelopen jaar de revue passeerden. Een show vol komische en gevatte liedjes, afgewisseld met doldwaze acts.

Hans Tervoort – Witte gij’t? OudejaarsconferHans 2017

Hans Tervoort is met zijn vijfde Bossche oudejaarsconference te zien in Theater aan de Parade in Den Bosch, op 28 en 29 december.
website Theater aan de Parade

De grote Wittegijtshow is een interactieve eindejaarsshow onder leiding van Hans Tervoort. In een huiskamersetting wordt u als toeschouwer uitgedaagd wat u nog allemaal weet van 2017. Een show met te gast enkele bijzondere Bosschenaren die terugblikken op het afgelopen jaar en gelardeerd met een terugblik van Hans zelf in de vorm van liedjes en conferHanses. Toeschouwers die veel weten kunnen mooie en minder mooie prijzen winnen, maar iedereen gaat in ieder geval met een grote glimlach op het gezicht naar buiten. Witte gij’t? Drie k’raoien of witte ‘m ôk?

Twentse Eindejaarsconference 2017

Na het grote succes van vorig jaar keren Nathalie Baartman, André Manuel en Thijs Kemperink terug voor de Twentse Eindejaarsonference 2017. Daarbij krijgen ze ditmaal versterking van Helligen Hendrik, een bozig typetje van de cabaretier Bert Eeftink. Op 27, 28, 29 én 30 december brengen zij in een uitverkocht Wilmink Theater vlijmscherpe humor over het nieuws van om de hoek, gevoelige liedjes en een ‘tegendraads’ geluid uit de regio.
website Wilminktheater

Drijfhout – Vlielander oudejaarsconference 2017

Ger Lamerus en Nils Koster vormen samen het Vlielandse duo Drijfhout.
website Drijfhout

Het is inmiddels een traditie, op de een na laatste dag van het jaar neemt Drijfhout bij Podium Vlieland het nieuws van afgelopen jaar door aan de hand van hun eigen liedjes. Hoewel die soms al generaties oud zijn blijken ze elke keer weer verrassend actueel. De beelden die achter hun geprojecteerd worden maken het compleet.

Joop Vos – Overgang: oudejaarsconference 2017

Voor het derde jaar op rij brengt cabaretier Joop Vos een Helmondse Oudejaarsconference in Theater Speelhuis.
website Theater Speelhuis

Wat heeft 2017 gebracht: voor Helmond, voor Nederland, voor de wereld en voor Joop zelf? Een kleine voorspelling: het wordt een jaar van overgang. Moeten we wachten voor het rode sein of kunnen we meteen door? Hebben we opvliegers of laten we alles onbewogen over ons heen komen? Mogen we verder of blijven we zitten?

Persoonlijke zaken, Helmondse ontwikkelingen en wereldproblematiek vormen de ingrediënten voor een voorstelling vol vaart. En zoals we van Joop gewend zijn, worden heerlijke liedjes, humoristische bespiegelingen, rake typeringen en verhalen uit zijn eigen dagelijkse leven verweven tot een theatraal geheel.

Voor wie een hart onder de riem wil hebben, voor wie wel weer toe is aan wat andere praat na de kerstdagen of voor wie gewoon naaiskierig van aard is.

Rikkert Zuiderveld – Rikkert wringt het jaar uit

In de oudejaarsconference ‘Rikkert wringt het jaar uit’ blikt Rikkert Zuiderveld op eigen wijze terug op het jaar 2017 door middel van liedjes en sonnetten.
website

Een jaar is zo voorbij. Tegelijkertijd gebeurt er in een jaar ongelooflijk veel in de wereld om ons heen. Wat voor ons nu nog vragen zijn, is in december inmiddels oud nieuws geworden. Zit Trump nog in het Witte Huis, heeft Oranje zich geplaatst voor het WK voetbal en hebben we inmiddels een nieuw kabinet?Rikkert zorgt voor overzicht en reflectie door het jaar 2017 af te sluiten met een serie van zeven oudejaarsconferences.w

Oudejaarsconferences – Vlaanderen lokaal

Karel Declercq – Brave little Belgium – 12 maanden plezier in Vlaamse velden

Karel Declerq is al sinds de jaren tachtig actief als cabaretier en sinds 1991 professioneel. Dit seizoen speelt hij ondermeer ‘Brave little Belgium’ (België in z’n Blootje), een ludieke kijk op ons België, in de vorm van een komisch jaaroverzicht.
website Karel Declercq

Karel Declercq als nar in dit bizarre koninkrijk. Met Filip 1, Yvan Mayeur, Zwarte Piet, Raymond van het Groenewoud, Bart De Pauw, Patrick Lefevere en Tom Boonen. Ook Schauvliege en Charles Michel zijn hun blije zelf. De safety, het pensioenspook… Karel verwerkt de rauwe realiteit tot een aanstekelijk lachspektakel.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.