www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Expositie straatfotografie Owen Schumacher

Vandaag om 17.00 uur wordt in VondelCS in Amsterdam een expositie geopend met straatfotografie van Owen Schumacher.

Acteur, schrijver en televisiemaker Owen Schumacher heeft een passie voor fotografie. Op zijn instagram-account deelt hij zijn werk als straatfotograaf in Amsterdam. Op uitnodiging van VondelCS exposeert hij nu in de tentoonstelling ‘Amsterdam als podium’ de foto’s die hij maakte in 2017.

“Schumacher vindt niks heerlijker dan op vrije uren door de stad te dwalen en naar mensen te kijken. Vroeger nam hij dat soort situaties alleen geestelijk in zich op en maakte er soms later een Koefnoen-scene van, maar de laatste tijd probeert hij ze vast te leggen met zijn kleine, compacte camera. Overal ziet hij het begin van een sketch of een type dat hij zou willen spelen.
Schumacher ensceneert niks, vraagt geen toestemming en leg vooral vast wat hij ziet. Hij is niet op zoek naar fotografische perfectie, maar hij heeft er veel plezier in om met een ironisch oog en met empathie voor zijn medebewoners door deze mooie stad te lopen en om af en toe te vangen wat hem raakt, een binnenpretje bezorgt of inspireert.
Als je goed kijkt is overal om je heen theater en is Amsterdam één groot podium.”

Voor deze tentoonstelling heeft Schumacher een audiotour ingesproken. Voor meer info:
www.vondelcs.nl

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.