nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Tentoonstelling ‘Kattenkwaad – 35 jaar Urbanus verstript’

Tot 31 maart 2018 kan je in het Speelkaartmuseum in Turnhout gaan kijken naar de tentoonstelling ‘Kattenkwaad – 35 jaar Urbanus verstript’. Deze expo wordt georganiseerd naar aanleiding van het feit dat Urbanus en tekenaar en auteur Willy Linthout al 35 jaar de meest waanzinnige avonturen rond stripheld Urbanus verzinnen.

De stripreeks is een beetje een stoute strip, zonder vermanende vinger, en dialectwoorden zijn schering en inslag. De hoofdfiguur, Urbanus, wordt afgebeeld in een korte, veel te brede broek met bretellen. De verhalen spelen zich af in Tollembeek, de woonplaats van de échte Urbanus.

De tentoonstelling toont het gezin, het huis, de school, het café en de hemel van Urbanus met originele tekeningen, albums, objecten en levensgrote figuren. Ook de tekenkamer van Willy Linthout komt aan bod.

Tegelijkertijd met deze tentoonstelling komt er ook een kaartspel, Kattenkwaad, dat gebaseerd is op Urbanus, uit, een spel voor jong en oud: vliegen meppen, andere spelers plagen en windjes laten: het kan allemaal. Tijdens het spel komen natuurlijk de negen geboden van kattenkwaad aan bod. En valsspelen is uiteraard toegelaten, zolang niemand het merkt.

Meer info:
www.speelkaartenmuseum.turnhout.be

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...