nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Transfernieuws: Janneke de Bijl

Janneke de Bijl sluit zich aan bij Theaterbureau De Mannen.

Op het Rotterdamse Cameretten festival won De Bijl zowel de jury- en publieksprijs. Bij Theaterbureau De Mannen gaat ze nu werken aan haar eerste avondvullende theaterprogramma. Try-outs beginnen in het voorjaar van 2019.

De Bijl (Den Bosch, 1982) studeerde af als filosoof en rondde in 2012 Theateropleiding Selma Susanna af. In 2016 werd ze lid van het stand-up comedycollectief Comedytrain.

De jury van Cameretten over haar optreden: “Janneke de Bijl typeert zich als ‘net niet gezellig’. Dat is de sterke, zelfverzekerde opening van een fijne voorstelling. Hoewel ze vooral sombere gedachten laat horen is haar toon juist erg fris en het materiaal bijna continu van een hoog niveau. Janneke speelt soepel, voelt zich duidelijk thuis op het podium en durft de tijd te nemen. Ze blijft altijd rustig, ook als een gesprekje met de zaal niet direct het gewenste resultaat oplevert. Daardoor heb je als publiek het idee in goede handen te zijn.”
www.jannekedebijl.nl

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Transfernieuws | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon