www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Pauze voor podcast Mosselen om half twee

Na de 300ste aflevering – naar verwachting in mei 2018 – zal de Mosselen om half twee podcast enige tijd stoppen. Dat zei Xander De Rycke in de editie 278 van 25 december.

Mosselen om half twee startte in 2011 als provisorisch opgenomen backstage-gesprekken van comedian De Rycke met een veelal vaste groep van vrienden en collega-comedians. Na een korte onderbreking keerde podcast terug in uiteindelijk wekelijkse frequentie. Ook zijn vanaf dat moment vaker bekende Vlamingen te gast en zijn de opnames professioneler. De podcast werft een grote schare fans; afleveringen worden zo tussen de 10.000 en 15.000 keer gedownload. Met enige regelmaat zijn er ook liveshows waarmee de gratis podcast wordt bekostigd. Prestaties die geen enkele podcast in Nederland en Vlaanderen nog heeft weten te evenaren.

In het gesprek geeft De Rycke aan dat er al eerder plannen waren om te stoppen na de 200e aflevering – de oorspronkelijke groep van zes is vervolgens uit elkaar gevallen door carrieres die van de grond kwamen. Daarnaast was er ook teleurstelling dat het jubileum in 2016 niet meer aandacht heeft gekregen. Maar De Rycke kreeg met het zoeken naar nieuwe vormen een nieuwe impuls om de podcast voort te zetten. Inmiddels is zijn leven opnieuw veranderd en maakt hij minder mee om te vertellen. Het aantal luisteraars is gestabiliseerd en de drive om iedere week een nieuwe aflevering te maken is minder geworden.

‘Mosselen’ keert in ieder geval terug, zegt De Rycke. Mogelijk in september 2018 of pas in januari 2019, maar dan twee keer in de maand in plaats van wekelijks.

Naast ‘Mosselen’ zijn er ook spin-off podcasts als ‘Moules de Geek’, ‘Fokcast’ en de helaas inactieve ‘Mosselen0130 Filmclub’.
www.mosselen0130.be

Categorie: Multimedia | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.