nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Filmvertoning ‘Plus minus 9000 keer’ over Wim Sonneveld in Stadsarchief Amsterdam

Op 14 januari kan je in het Amsterdams Stadsarchief gaan kijken naar de gerestaureerde documentaire ‘Plus minus 9000 keer’ over Wim Sonneveld, die door Kees Brusse gemaakt werd. Toen Sonneveld in 1971 35 jaar in het vak zat, besloot acteur-filmmaker Brusse een filmportret van hem te maken. Hij volgde Sonneveld gedurende enkele weken met een filmploeg: bij repetities, plaatopnamen, thuis, op straat in het Amsterdam van de jaren zeventig, in het Rijksmuseum, en in Frankrijk bij zijn nieuwe buitenverblijf.

Brusse maakte er een indrukwekkende collage van en maakte zo een ongekend intiem portret van Sonneveld.

Dit jaar werd de film op initiatief van Frank Jochemsen door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid opnieuw gescand van het originele filmnegatief. Het eindresultaat is verrassend opgefrist en zal op 14 januari voor het eerst te zien zijn in het Stadsarchief. De film werd in deze vorm nooit eerder uitgezonden op de televisie.

De film begint om 15u00 (Bodenplein (2e etage Stadsarchief)), toegang is gratis, maar vol is vol.

Meer info:
www.amsterdam.nl/stadsarchief

Wegens succes wordt de tentoonstelling ‘100 jaar Sonneveld’ met o.a. platenhoesfoto’s van Paul Huf, de showdia’s van Jutka Rona en de instrumenten van Nikkelen Nelis in de Centrale Hal van het Amsterdamse Stadsarchief ook verlengd tot 29 januari.

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...