www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Opsplitsing VSCD Cabaretprijzen

VSCD CabaretprijzenDe Poelifinario, de VSCD Cabaretprijs voor het beste cabaretprogramma van het afgelopen seizoen wordt vervangen door drie nieuwe prijzen, voor kleinkunst, entertainment en engagement. De naamgeving van de prijzen is nog niet definitief.

De adviescommissie heeft voor de indeling naar bovenstaande categorie├źn nieuwe criteria opgesteld, naast de bestaande criteria:
– Cabaretprijs voor kleinkunst. Een muzikaal cabaretprogramma dat voor minimaal 50% uit liedjes bestaat. Daarbij gaat het om Nederlandstalige liedjes die zich inhoudelijk (literair) onderscheiden door vorm en woordgebruik.
– Cabaretprijs voor entertainment. Een cabaretprogramma dat in hoofdzaak wil amuseren. Maatschappelijke thema’s, politieke beschouwingen en stellingname over de samenleving maken minder of geen deel uit van de voorstelling.
– Cabaretprijs voor engagement. Een cabaretvoorstelling gekenmerkt door persoonlijke en/of maatschappelijke betrokkenheid bij de samenleving. Door middel van een (eventueel persoonlijk) verhaal geeft de maker (of makers) reflectie op maatschappelijke thema’s die het publiek aanspreekt en herkent.

De Neerlands Hoop, de VSCD Cabaretprijs voor die veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief, blijft in de huidige vorm bestaan.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.