nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Emilio Guzman, Oeloek, Joep Onderdelinden, Stefano Keizers

Een overzicht van de premières deze week, met: Emilio Guzman, Oeloek (foto), Joep Onderdelinden, Stefano Keizers.

Emilio Guzman met ‘Kom dan!’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 22 jan 2018.

Emilio gaat het voor de verandering eens helemaal anders doen! Na drie voorstellingen tegen populisme, is de wereld eigenlijk alleen maar populistischer geworden. De blanke boze mannen hebben gewonnen en hebben nu de macht. Oftewel: zij zijn de elite. Nu is Emilio een blanke boze man. Nu mag hij ongeremd boos zijn. Zonder nuance. Zonder beleefdheid. Zonder twijfel. Kom dan!

Nog te zien tot en met 27 mei 2018.
speellijst

Oeloek met ‘Droeftoeters’
Premiere: Stadsschouwburg in Haarlem, 25 jan 2018.

Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeer, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. We laten ze nog één keer hoog van de toren blazen, voordat ze naar beneden struikelen.

Nog te zien tot en met 18 mei 2018.
speellijst

Joep Onderdelinden met ‘Ooit’
Premiere: Schouwburg De Meerse in Hoofddorp, 26 jan 2018.

OOIT, een krakend nieuwe voorstelling van ras-verteller en entertainer Joep Onderdelinden; meerdere malen geroemd om zijn beeldende, hilarische manier van vertellen en wordt zelfs vergeleken met Toon Hermans.

In OOIT zoekt Joep op zijn eigen absurde wijze, samen met zijn publiek het antwoord op de vragen: Hoe blijf ik een ‘blij ei’?
Komt het OOIT nog goed?
En, was het OOIT eigenlijk beter?

Nog te zien tot en met 21 april 2018.
speellijst

Stefano Keizers met ‘Erg heel’
Premiere: Diligentia in Den Haag, 27 jan 2018.

Stefano Keizers ontregelt. Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan? Wat deed hij in een vorig leven? Ieder antwoord levert nieuwe vragen op. Met een brede grijns danst Keizers over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

Nog te zien tot en met 11 mei 2018.
speellijst

foto: Scala Photography

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.
Mastodon