www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Ivo de Wijs staat centraal tijdens kleinkunstfestival Mallejan

Op 2 april, Tweede Paasdag, vindt in Amersfoort de tweede editie plaats van het Mallejan festival. Dit festival wil een etalage zijn van de Nederlandse Kleinkunst met niet alleen optredens van bekende Nederlandse artiesten maar ook van jonge, veelbelovende kunstenaars. Dit jaar staat Ivo de Wijs centraal op het festival.

Op acht podia in de binnenstad zijn er om 13u00, 14u15 en 15u30 uur voorstellingen. Op elk van deze podia staat één artiest of groep: kleinkunstzangers, zangers van het Nederlandse theaterlied, cabaretiers of standup comedians. De bezoekers kunnen een route door de stad wandelen, die hen langs de diverse podia leidt. De optredende artiesten zijn o.a. Flip Noorman, Oeloek, Ronald Snijders, Janneke de Bijl en Kiki Schippers. Ivo de Wijs wordt geëerd met een ‘Special Ivo de Wijs’: een speciaal voor Mallejan gevormd, nieuw Cabaret Ivo de Wijs, met Elke Vierveijzer, Rikkert van Huisstede, Theo Danes en Hella de Boer met kinderkoor zullen zorgen voor een eerbetoon.

Het festival zelf wordt om 12.15 uur geopend bij de toren op het Onze Lieve Vrouwe Kerkhof. Koren en ‘losse’ zangers zullen een ode brengen aan Het Zingen en worden hiervoor uitgenodigd om mee te zingen met Kiki Schippers. Samen zal dit speciale Mallejankoor het lied ‘Zing dan’ brengen, waarbij Schippers de solopartij voor haar rekening neemt. Ivo de Wijs schreef indertijd de tekst van het nummer, dat bekend werd in de uitvoering van Jenny Arean.

Als slot komen alle artiesten langs in de grote finale in het Flint theater, waar gastheer Patrick Nederkoorn alle festivalartiesten ontvangt en er opnieuw speciale aandacht voor het werk van de Wijs zal zijn.

Meer info:
www.mallejanfestival.nl

Categorie: Festivals | Meer over: , , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...