nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Richard Groenendijk, André van Duin, Anthony Adama Zijlstra

Richard Groenendijk heeft een pop gereanimeerd. Ook kreeg hij een snijcollege van hartchirurg Joost ter Woorst. Groenendijk bezocht het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven voor het tv-programma Heel Holland Zorgt van SBS.
meer info

André van Duin is één van de sprekers maandag tijdens de herdenking van de Februaristaking op de Kerkbrink in Hilversum. Op 26 februari 1941 was dit de eindbestemming van een protest tegen de deportatie van Joden door de Duitsers. Maandag zal ook een plaquette aan de gevel van het Oude Raadhuis worden onthuld.

Column van Coos Versteeg voor Dagblad070 over zakenman Anthony Adama Zijlstra (1902-1982), die jarenlang de programmering voor het Kurhaus cabaret verzorgde. Daarnaast was hij bestuurder in Scheveningen, was hij medeverantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe Scheveningse Pier en was hij één van de oprichters van het Holland Festival. Later schreef hij het kloeke boek ‘Vaar wel, Scheveningen! bonte herinneringen aan een badplaats’.
Artistieke zandheuvels

foto: Catharina Ziekenhuis Eindhoven

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.