nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Prijzen voor Jetty Mathurin en Paul van Vliet

Jetty Mathurin heeft de Gouden viool speld gekregen in Amsterdam. Deze jaarlijkse onderscheiding wordt tijdens de Sophie Redmondlezing toegekend aan een vrouw die in de geest van Redmond, de eerste vrouwelijke arts, in Suriname inspireert. Volgens de jury is Jetty Mathurin een gedreven en inspirerende vakvrouw, die vanuit haar werk en als persoon mensen weet te raken.

Zij kreeg deze speld niet alleen voor haar uitzonderlijke prestaties op cultureel gebied, maar vooral voor haar maatschappelijke bijdragen. Zo hielp zij alleenstaande moeders met schuldproblemen, initieerde zij een ambulance project, was zij betrokken bij een ontwenningskliniek te Moengo, een project voor doven en slechthorende in Paramaribo en stimuleert zij liefde voor lezen bij kinderen in Nederland.
via

Paul van Vliet ontvangt de Martin Buber-plaquette 2018 voor zijn inzet als ambassadeur van Unicef. Van Vliet werkt al 25 jaar belangeloos voor deze internationale kinderrechtenorganisatie. Een maand geleden maakte hij nog een reis voor Unicef naar West-Afrika. De prijs wordt op 23 november van dit jaar uitgereikt in het theater in Kerkrade.

De plaquette is vernoemd naar de Duits-Israëlische filosoof Martin Buber en wordt jaarlijks toegekend aan iemand die mensen met elkaar in gesprek weet te brengen, die luistert naar anderen en met respect antwoordt op vragen. Eerdere laureaten zijn onder anderen Helmut Schmidt, Richard von Weizsäcker, Michael Gorbatsjov, prinses Irene, Peter Maffay en Herman van Veen.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.