nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Katinka Polderman wint Willem Wilmink prijs

Katinka Polderman (tekst) en Kenny B (muziek, uitvoering) hebben met het nummer ‘Kilo pond en ons’ de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied van 2018 gewonnen. De prijs werd vanavond uitgereikt in de zaal Kleine Willem in Enschede.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, gemaakt kunstenaar Helga Kock am Brink, plus een geldbedrag van 5000 euro. 3000 euro is voor de tekstschrijver. Componist en de uitvoerende artiest krijgen ieder 1000 euro.

‘Kilo pond en ons’ is een Snapje? van de NTR, waarin met een videoclip van 2 minuten een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd wordt. Ook vorig jaar won een Snapje? de Willem Wilminkprijs met ‘Optellen van breuken’ door Jan Beuving en Akwasi. De Snapjes? wonnen eerder al de Cinekid Gouden Kinderkast prijs en de NOT Innovatie Award 2017.

Eerdere winnaars de Willem Wilminkprijs waren Ted van Lieshout (2010) met “Onberispelijk”, Koos Meinderts (2012) met “Maite Maria” en Floortje Schoevaart (2014) met “Op de markt”.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.