www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Glodi Lugungu wint AKF Sonneveldprijs

Maandagavond heeft Glodi Lugungu de jury- én publieksprijs gewonnen van de AKF Sonneveldprijs (voorheen het Concours om de Wim Sonneveldprijs).

Lugungu werd geboren in DR Congo, vluchtte met zijn familie naar Nederland en groeide op in Dommelen. Hij studeert Architectuur in Tilburg en woont inmiddels in Amsterdam. Hij is aspirant lid van de Comedytrain.

Uit het juryrapport: “De jury vond het een genot om naar Glodi te kijken en te luisteren. Hij is wat slungelig, maar stond zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel. Zijn semi-naïeve presentatie koppelde hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen. Zijn lange verhaal over deurtrekken is een klassieker in de dop. Het was goed opgebouwd, met treffende details, beeldend verteld en het vormde een absurd inkijkje in het familieleven. Vooral het niet blijven hangen in realisme, door het negende kind te laten verdwijnen, verdient applaus.”

De overige finalisten waren het duo Michel & Tim en Selma Visscher.

De jury: “Michel en Tim vormen een karakteristiek duo met pit en flair. In hoog tempo speelden ze een reeks grappige sketches, met een spitsvondige rap over zelfingenomen jongens die in rijkdom geboren zijn. Geestig en bijzonder was ook het naspelen van een trailer.”
“Selma maakte indruk met haar poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en een gedurfd concept, waarbij ze zichzelf vastpinde op een roltrap. Het eerste lied, over wereldse problemen die wel dichtbij kwamen, was grappig en aandoenlijk. Selma toonde zich een veelzijdig performer, met een bijna technisch perfect optreden. Chapeau.”

De finale van deze 31ste editie werd gehouden in De Kleine Komedie in Amsterdam.

Vanaf september zijn alle finalisten met een tournee door het hele land te zien.
www.amsterdamskleinkunstfestival.nl

foto: Jaap Reedijk

Categorie: Festivals | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.