nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Maker Zwartekat.nl benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Jazeker, de maker van deze mooie site mag vanaf vandaag op zijn pak (dus zo vaak gaan we hem niet zien) de draaginsigne van Ridder van de Orde van Oranje Nassau dragen. Het lidmaatschap is voorbehouden aan mensen die gedurende langere tijd vrijwilligerswerk doen en een bijdrage leveren aan de samenleving. Een groep mensen uit de theaterwereld hebben gezamenlijk een aanvraag onderschreven om deze onderscheiding ook aan Richard toe te kennen voor zijn werk voor Zwartekat. En de Koning heeft het behaagd om gehoor te geven aan deze oproep voor een landelijke waardering die buiten het vak gaat.

Een aantal citaten uit de aanbevelingen:
“Al die jaren zet Richard van Bilsen zich geheel vrijwillig en met grenzeloos enthousiasme in voor het genre kleinkunst/cabaret en is daarmee een waardevolle en vooral betrouwbare bron voor impresariaten, artiesten, theaters en uiteraard, het publiek.
– Nico Baars, theaterdirecteur

“Hij is geen hebber, maar een deler. Hij verzamelt niet zijn eigen smaak, maar overziet het hele gebied van de kleinkunst in al zijn vormen en manifestaties. Hij staat aan de kant van het publiek, maar ook van de makers.”
– Jacques Klöters

“Naast het enthousiasme voor ons vak en het uitdragen daarvan, houdt van Bilsen zeer nauwkeurig bij wat er allemaal speelt binnen ons vak. Hij doet dit zonder aanzien des persoons en volledig objectief.”
“Dat hij dit allemaal ‘voor de kat z’n kut doet’ en daar nooit iets voor terug wil, maakt dat hij wat mij betreft een onderscheiding verdient.
Graag bij het uitreiken de term ‘voor de kat z’n kut’ noemen.”

– Jan Jaap van der Wal, artiest

“Richard van Bilsen is een gedreven man. Met een enorme passie en liefde voor cabaret en alle raakvlakken … Behalve dat hij ons voorlicht, studeert hij ook. Hij schaft boeken aan, beeld en audio-materiaal en verdiept zich duidelijk in de materie. Richard heeft zich ontwikkeld tot een groot kenner van de materie.”
– Kick van der Veer

Vanmorgen mocht hij dan ook uit handen van Burgemeester Aboutaleb de onderscheiding ontvangen uit naam van Koning Willem-Alexander.

foto: Patrick Deters

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...