nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Scheveningse volksopera met Sjaak Bral

Sjaak Bral gaat opnieuw het libretto voor de nieuwe Scheveningse volksopera, Scheveningse Kuren, schrijven.

Na het succes van de twee vorige volksopera’s, Harde Handen en De Vloek op Scheveningen, gaat de nieuwe voorstelling over 200 jaar badplaats. Een groot en kleurrijk koor van Scheveningers en Hagenaars zingt mee.

“De gastvrijheid van Scheveningen is wereldberoemd. Ook deze avond, tijdens een bruiloftsfeest in het Kurhaus, worden de feestgangers in de Kurzaal door de ceremoniemeester onthaald op een warm welkom. In het Nederlands én het Papiaments. Als het dochtertje van één van de aanwezigen vraagt of het Kurhaus een paleis is, durft de gastheer geen nee te zeggen. Dit blijkt het startsein voor een wonderlijke reis door de tijd, van Jacob Pronk tot de Rolling Stones, waarbij de werkelijkheid flink wordt opgerekt. Historisch nepnieuws? Welnee. De leugen is zó mooi, dat iedereen zou willen dat het de waarheid was.”

Sjaak Bral speelt dit jaar opnieuw mee, de solisten zijn Susan Malaika Bailey en Marcel Reijans. De orkestrale begeleiding is van het Residentie Orkest.

Scheveningse Kuren speelt van 6 t/m 9 september in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. De kaartverkoop is vandaag van start gegaan.
www.zuiderstrandtheater.nl

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...