www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Zilveren Raampje voor Diederik van Vleuten

Gisteren heeft Diederik van Vleuten in De Kleine Komedie als blijk van waardering voor het werk van Diederik van Vleuten en bij wijze van staande ovatie het Zilveren Raampje opgespeld gekregen. Dit is een zilveren broche in de vorm van het beeldmerk van het theater.

Van 24 mei tot en met 2 juni speelt Diederik van Vleuten zijn voorstelling ‘Nog Nooit Vertoond’ in De Kleine Komedie. Hij sluit hiermee een vierluik van solovoorstellingen waarin hij zijn familiegeschiedenis schetst in het licht van de grote geschiedenis. De Van Vleutens en Nederlands-IndiĆ«, de Eerste Wereldoorlog en Winston Churchill en tenslotte Nog Nooit Vertoond waarin hij het IndiĆ«-archief van zijn familie afsluit met nog niet vertelde verhalen en beelden die nog nooit waren vertoond.

“Op een lichte, toegankelijke en ontroerende manier neemt hij het publiek mee naar de idiote toevalligheden die de grote en kleine geschiedenis bepalen. Elke theatermaker vertelt zijn eigen verhaal en daar bestaan al allerlei verschillende vormen voor. Maar deze persoonlijke vertelvorm, documentair gemaakt, waarbij hij grote gebeurtenissen terugbrengt tot invoelbare, begrijpelijke proporties, is een mooie nieuwe theatervorm waar nog veel theatermakers op voort kunnen bouwen.”

foto: Joris van Bennekom

Categorie: Prijzenfestival | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.