nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Andere Tijden over Bloed aan de Paal-actie Neerlands Hoop

Zaterdag 2 juni besteedt het tv-programma Andere Tijden aandacht aan de Bloed-aan de paal-actie van Neerlands Hoop in Bange Dagen van Freek de Jonge en Bram Vermeulen.

“In 1978 verheugt heel Nederland zich op het aankomende voetbalfeest in Argentinië: het WK. Heel Nederland? Nee, een kleine maar vastberaden groep actievoerders onder leiding van het cabaretduo Freek de Jonge en Bram Vermeulen voert actie voor een boycot van het WK in het dictatoriale Argentinië. Met als leus ‘Bloed aan de paal’ trekken ze door het land om aandacht te vragen voor de mensenrechtensituatie in Argentinië.

De boycotactie van Neerlands Hoop strandt in schoonheid, het WK in Argentinië voor Oranje in de finale met de bal op de paal van Rensenbrink.
In Andere Tijden vertelt o.a. Freek de Jonge over besluiteloze politici, laffe KNVB-bestuurders en het preken voor eigen parochie. Ook komt voetballer Oeki Hoekema aan het woord die zich als enige international uitspreekt voor een boycot.”

Andere Tijden: Bloed aan de paal is te zien op zaterdag 2 juni om 21.20 uur op NPO 2.

Categorie: Op tv | Meer over: , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.