nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Expositie 35 jaar Urbanus in Stripmuseum

In oktober verschijnt het 180e album van de stripreeks ‘Urbanus’ rond de gelijknamige Vlaamse komiek. De reeks is bedacht door tekenaar Willy Linthout. In 1983 verscheen het eerste deel ‘Het fritkotmysterie’ van zijn hand en vanaf het tweede album werkt ook Urbanus zelf mee.

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan brengt het Stripmuseum in Brussel van 11 december 2018 tot en met 26 mei 2019 een tentoonstelling over de strip Urbanus.

“De strip kent meteen een ongezien succes en dat is een ongeziene prestatie voor een atypische familiestrip. Want de Urbanusstrips zijn pure underground met een ranzig randje die commercieel geweldig aanslaen. Een strip waarin logica vergezocht blijft, de meest absurde personages rondlopen en de kolder op elke straathoek te vinden is. En dat al 35 jaar lang. Het Stripmuseum heet u welkom in de surrealistische en ontspoorde wereld van Urbanus waarin u volop uw grootste lach zal laten horen!”
www.stripmuseum.be

Categorie: Divers | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.