nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Filmvertoning ‘+/- 9000 keer Wim Sonneveld’ in Beeld en Geluid Hilversum

Op 24 juni wordt, in het kader van de 101ste geboortedag van Wim Sonneveld, in Beeld en Geluid Hilversum de gerestaureerde documentaire ‘+/- 9000 keer Wim Sonneveld’ getoond.

Toen Sonneveld in 1971 35 jaar in het vak zat, besloot acteur-filmmaker Kees Brusse een filmportret van hem te maken. Hij volgde Sonneveld gedurende enkele weken met een filmploeg: bij repetities, plaatopnamen, thuis, op straat in het Amsterdam van de jaren zeventig, in het Rijksmuseum, en in Frankrijk bij zijn nieuwe buitenverblijf. Brusse maakte er een indrukwekkende collage van en maakte zo een ongekend intiem portret van Sonneveld.

Dit jaar werd de film op initiatief van Frank Jochemsen door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid opnieuw gescand van het originele filmnegatief. Het eindresultaat is verrassend opgefrist en zal op 24 juni in zijn geheel te zien zijn bij Beeld en Geluid. De film werd in deze vorm nooit eerder uitgezonden op de televisie.

Journalist en Sonneveld-kenner Frank Jochemsen, die ook het boek ‘Niemand dan wij’ met correspondentie tussen Sonneveld en Friso Wiegersma uitbracht, geeft een inleiding bij de film. De vertoning begint om 14.30 uur, tickets kosten 7,50 euro.

Voor meer info:
www.beeldengeluid.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...