nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Le Chat Noir, Paul de Munnik, Rob Scheepers

De Fransman Romain Nouat is een grote fan van satirische pers en ook van Le Chat Noir, waarnaar deze website vernoemd is. Na meer dan een eeuw afwezigheid heeft hij besloten om samen met zijn vrienden het satirische tijdschrift Le Chat Noir, dat geboren werd uit het gelijknamige cabaret, opnieuw te lanceren. De eerste twee nieuwe edities, die in kiosken verkocht werden, waren een succes, zo verklaart Nouat aan de krant Le Parisien: van de eerste 1.000 exemplaren zijn er nog maar 70 over, van de tweede editie werd al de helft verkocht. Nouat bereidt nu een zomernummer voor dat op 9 juli in verschillende talen zal verschijnen, omdat hij gemerkt heeft dat de interesse verder gaat dan alleen Frankrijk.

Paul de Munnik is genomineerd in de categorie Podiumkunsten van de Victoriefonds Cultuurprijs 2018. Dit zijn tweejaarlijkse cultuurprijzen voor de cultuursector in de regio Alkmaar. De categoriewinnaar krijgt 2500 euro.
www.victoriefondscultuurprijs.nl

Rob Scheepers speelt op 25 juni in Veldhoven een eenmalige voorstelling “Stand-up politics”, waaraan VVD-politicus Klaas Dijkhoff ook zijn medewerking zal verlenen. Dijkhoff gaat met de zaal in gesprek over hoe hij de toekomst van Nederland ziet. Scheepers maakt er iets grappigs van.
www.vvd.nl

Categorie: Divers | Meer over: , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...