nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Bert Kruismans, Wart Kamps, Willem Nijholt, Gerard Vermeersch

Op 4 en 6 juli vindt in Brussel de Ommegang plaats, een historische processie in Brussel. Oorspronkelijk werd deze gehouden om het onthaal van Keizer Karel te organiseren toen hij zijn zoon Filips aan de Brusselaars kwam voorstellen. Maar vanaf 1930 wordt deze jaarlijks gehouden om de honderdste verjaardag van België te herdenken. Vele bekende Belgen werken hieraan mee. Onder hen ook comedian Bert Kruismans, die de Engelstalige commentator van de Ommegang zal zijn. Meer info:
www.ommegang.be

Wart Kamps is te zien in ‘Hamlet, de familievøørstelling 8+’ van Theater Rotterdam. In Shakespeares Hamlet neemt een Deense prins wraak op zijn oom als hij erachter komt dat deze de oude koning heeft vermoord. Maar in dit geval wordt de tragedie “een hilarisch, sprookjesachtig toneelstuk over een vrolijke surfboy met goed haar die verandert in een sombermans met woedeuitbarstingen”. Van medio december 2018 tot en met april 2019 te zien in de theaters.

Willem Nijholt zal komend theaterseizoen te zien zijn in ‘De Indië Monologen’, een theateravond met Nederlands-Indië als centraal thema. Nijholt is een van de deelnemers in deze voorstelling – in een wisselende samenstelling geven iedere avond acteurs, musici, schrijvers en journalisten die een link met Nederlands-Indië hebben hun persoonlijke visie op de geschiedenis van de voormalige Nederlandse kolonie.

De Vlaamse cabaretier Gerard Vermeersch, die in 1974 overleed, krijgt op 6 juli in Ieper een gedenkplaat. Deze komt aan de kruising van de Crescendostraat met de Gerard Vermeerschstraat, een nieuwe straat die in de onmiddellijke nabijheid van zijn geboortehuis ligt.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...