www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Carry Tefsen

Carry Tefsen – Zestig jaar in de schijnwerpers

“Carry Tefsen (1938) schetst een levendig beeld van zes decennia entertainment- en theatergeschiedenis in het na-oorlogse Amsterdam. Ze begon in de jaren 60 als revuedanseres bij de Amsterdamse nachtclub Moulin Rouge en groeide in de jaren daarna uit tot een gevierde actrice en musicalster. Inmiddels is ze al zestig jaar stevig verankerd in de Nederlandse theater-, film- en televisiewereld en daarmee een vat vol gouden herinneringen en anekdotes.

Ze werkte mee aan klassiekers als ‘Blue Movie’, ‘Keetje Tippel’ en ‘Wat zien ik!?’, maar speelde ook in commerciële hits als ‘De Jantjes’, ‘Zeg ‘ns Aaa’ en ’t Schaep met de vijf Pooten’.

Via Tefsens persoonlijke verhaal worden theater- en filmcoryfeeën uit vervlogen tijden tot leven gewekt en waant de lezer zich op het Rembrandt- en Thorbeckeplein, wat toen nog hippe broedplaatsen van creatief talent waren.”

Tijdens haar omvangrijke theatercarriere was ze o.a. te zien in het Gezelschap Berry Kievits (1962), Cabaret Adam en Eva (1964), het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk (1964-1966), André van Duins revue ‘Dag dag heerlijke lach’ (1973), John Lantings klucht ‘Inpakken en wegwezen’ (1976), en de voorstellingen ‘100 jaar cabaret’ (1995) en ‘Oh Johnny’ (1997) van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

‘Zestig jaar in de schijnwerpers’ verschijnt in oktober 2018 bij Unieboek | Spectrum.

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.