nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Youp van ’t Hek

In oktober verschijnt het nieuwe boek met columns van Youp van ’t Hek, ‘Stormschade’.

“Youp en zijn columns. Gehaat en geliefd. Een tussenweg is er niet. Iedere zaterdag is de pagina met Youp’s stukje de eerste die de meeste NRC-lezers openslaan. Het is een eigenzinnige keek op de week van de cabaretier. Scherp en bot tegelijk. Als je naar zijn beweegredenen vraagt, is zijn antwoord dat hij vooral keihard moet lachen. Om alles. Alles waar mensen zich druk om maken. Mensen die spelletjes spelen. Van iets te bolle koningen tot stamelende alzheimerpremiers en van elkaar uit de tent vechtende bejaarden tot de radeloze bestuurders van zijn eigen Amsterdamse voetbalclub.

‘Stormschade’ is de 31ste bundel met zijn columns, die Thomas Rap al sinds 1989 uitbrengt. En waar Youp voorlopig niet mee ophoudt. Dat doet hij pas als het voelt als werk.”

Categorie: Multimedia | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...