www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Honderdste geboortedag Wout van Liempt

Vandaag is de honderdste geboortedag van Wout van Liempt, impresario voor verschillende artiesten als Lou Bandy en Toon Hermans, maar hij is vooral bekend als de manager van Wim Kan.

De op 25 juli 1918 in het Friese Harlingen geboren Van Liempt organiseert zijn eerste optredens tijdens de Tweede Wereldoorlog, in het café van zijn ouders in Oudkarspel. De artiesten werden betaald in voedsel.

Na de oorlog richt hij het Nederlands Theaterbureau op. Daarbij werkt hij naast eerder genoemde namen samen met artiesten als Johnny Jordaan, Ton van Duinhoven, Kees Brusse en Henriëtte Davids en in de loop der jaren meer dan honderd andere artiesten.

Daarnaast haalt hij bekende buitenlandse artiesten naar Nederland, zoals The Beatles, Louis Armstrong, Marlene Dietrich, Duke Ellington, Edith Piaf en Tony Bennett.

Vijfentwintig jaar lang werkt hij samen met Wim Kan. Ondanks hun nauwe band blijven ze elkaar altijd ‘meneer Kan’ en ‘meneer Van Liempt’ noemen.

Van Liempt is Kans manager, chauffeur en rechterhand. Het is Van Liempt die de bekende grote spiekborden van Kan schrijft. Ook staat hij al die jaren als tekstschrijver op de titelrol van de oudejaarsconferences.

Met Henk van der Meijden brengt Van Liempt het circus terug naar Koninklijk Theater Carré door het Russisch Staatscircus te engageren. Tot 2007 is Nederlands Theater Bureau actief als producent van het Wereldkerstcircus in Carré.

Op zijn 65ste verjaardag in 1983 wordt Van Liempt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zoon Kees van Liempt treedt in zijn vaders voetsporen en is sinds 1985 de CEO van impresariaat Interpressario BV.

Wout van Liempt overlijdt op 4 augustus 2013 op 95-jarige leeftijd.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.