nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Hannah Gadsby, Claudia de Breij, De S.P.E.L.-show, Bart Cannaerts

Nijgh & Van Ditmar gaat volgend jaar de memoires uitbrengen van Hannah Gadsby, die eerder deze maand doorbrak met haar Netflix-comedy special ‘Nanette’.

De zin ‘Mag ik dan bij jou’ uit het gelijknamige nummer van Claudia de Breij wordt vrijwel zeker opgenomen in De Dikke Van Dale, zo verklaarde hoofdredacteur Ton den Boon dinsdag in het Radio 5-programma Volgspot: “Deze zin is sinds 2015 zo’n gevleugelde uitdrukking in de Nederlandse taal geworden. Het verwoordt heel goed de tijdgeest van de vluchtelingenproblematiek. Het was de juiste tekst op het juiste moment. We weten niet precies wat we kunnen doen en drukken dus maar een soort empathie uit. Het is een iconische zinsnede geworden.”

Peter Heerschop, Soundos El Ahmadi en Carolien Borgers zijn enkele van de BN’ers, die mee zullen doen aan het nieuwe programma De S.P.E.L.-show. In iedere aflevering nemen drie BN’ers het op tegen een panel van 26 onbekende Nederlanders (het alfabet). Het draait het allemaal om kennis van de Nederlandse taal: wie kan het beste spellen, welke Nederlander kent zijn spreekwoorden het beste en hoe zit het tegenwoordig met onze grammaticale kennis? De S.P.E.L.-show wordt vanaf 2 augustus 5 weken lang elke donderdag om 21:25 uur op NPO 1 uitgezonden.

In de Tour de France talkshow Vive le Vélo vertelde Bart Cannaerts dat hij, na een pauze van meer dan 3 jaar, volgend jaar terug de theaters in trekt met een nieuwe show.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...