www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Comedy for the Climate

In oktober wordt er niet alleen in Nederland een comedy benefiet voor het klimaat georganiseerd, ook België organiseert zo een benefiet, Comedy for the Climate, en dit zelfs twee keer: op 15 oktober in de Opera in Gent en op 23 oktober in de Stadsschouwburg in Antwerpen.

Deze benefietvoorstellingen zijn ten voordele van de Klimaatzaak. Dit is een vzw die bestaat uit een groep verontruste burgers uit de media-, bedrijfs-, wetenschappelijke- en kunstwereld, die allen uit persoonlijke naam handelen.

MC Sven De Leijer ontvangt in Antwerpen Philippe Geubels, Alex Agnew, Wouter Deprez en Bart Cannaerts. In Gent scharen Alex Agnew, Wouter Deprez, Adriaan Van den Hoof en Bart Cannaerts zich achter de Klimaatzaak.

Deze organisatie brengt de vier Belgische milieuministers voor de rechtbank wegens verregaande nalatigheid in hun klimaatbeleid. Dat een klimaatrechtszaak helpt om uit de impasse te geraken, werd bewezen door onze noorderburen, waar de rechter de Staat in 2015 bindende reductiedoelstellingen oplegde. Sindsdien regent het klimaatrechtszaken, overal ter wereld, én stuurde de regering Rutte haar beleid drastisch bij. De opbrengst van Comedy For The Climate gaat integraal naar de werkings- en proceskosten van deze Klimaatzaak.

Meer info:
www.klimaatzaak.eu
Tickets Antwerpen
Tickets Gent

Categorie: Extra voorstelling | Meer over: , , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...