www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Carry Tefsen 80 jaar

Carry Tefsen viert vandaag haar tachtigste verjaardag.

Geboren als Carla Tefsen op 6 augustus 1938 als dochter van een leraar op de ambachtsschool. Na de kweekschool is ze werkzaam als kleuterleidster voor ze in de jaren 60 als revuedanseres begint bij de Amsterdamse nachtclub Moulin Rouge en in de jaren daarna uitgroeit tot een gevierde actrice en musicalster.

Zo werkt ze mee aan Nederlandse filmklassiekers als ‘Blue Movie’, ‘Keetje Tippel’ en ‘Wat zien ik!?’, speelze ze in maar liefst vier versie van het muziektoneelstuk ‘De Jantjes’, werd ze ontsterfelijk als Mien Dobbelsteen in de tv-komedie ‘Zeg ‘ns Aaa’ en was ze in recente jaren te zien in de tv-serie ’t Schaep met de vijf Pooten’.

Tijdens haar omvangrijke theatercarriere was ze o.a. te zien in het Gezelschap Berry Kievits (1962), Cabaret Adam en Eva (1964), het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk (1964-1966), AndrĂ© van Duins revue ‘Dag dag heerlijke lach’ (1973), John Lantings klucht ‘Inpakken en wegwezen’ (1976), en de voorstellingen ‘100 jaar cabaret’ (1995) en ‘Oh Johnny’ (1997) van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

In oktober verschijnt haar autobiografie ‘Zestig jaar in de schijnwerpers’ (foto) bij Unieboek | Spectrum.

Categorie: Divers | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.