www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Tim Fransen

In oktober verschijnt het eerste boek van Tim Fransen, ‘Brieven aan Koos’.

“Op zijn vijfentwintigste heeft Tim Fransen zijn studies Psychologie en Filosofie afgerond, zijn relatie is verbroken, hij werkt aan zijn eerste cabaretvoorstelling en hij woont in een piepklein zolderkamertje in de Jordaan. En hij zoekt iets. Antwoorden op vragen. Vragen waarvan hij er na zijn studies alleen maar meer heeft.

Zijn omgeving raadt hem aan om erop uit te trekken. Dat doet hij. Hij legt bloemen bij het graf van een onbekende man op een begraafplaats in Parijs, wandelt langs het meer waar Nietzsche ooit zijn grootse inzicht kreeg, rent angstig door een steeg in de hoerenbuurt van Leipzig, en hij staart naar een monument bij het Russische Borodino, de plaats waar Napoleon zijn meest bloedige veldslag leverde.

En vanuit al die plaatsen buiten zijn comfortzone, schrijft hij brieven aan Koos. In die brieven tast Tim naar antwoorden op grote en kleine vragen. Waar leven we voor? Waar sterven we voor? Waarom is wijn zoveel populairder dan druivensap, terwijl het laatste overduidelijk zoveel lekkerder is?

En wie Koos is? Dat is ook een goeie vraag.”

‘Brieven aan Koos’ wordt uitgegeven door Das Mag.
www.dasmag.nl

foto: Peter van der Heyden

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...