www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Op tv: Foute vrienden, Will Ferdy

Vanavond organiseert de Vlaamse zender Q2 een Foute vrienden-avond. Deze begint om 20u35 met “Foute vrienden, de film”: Foute vrienden Begijn Le Bleu, Jeron Dewulf, Thomas Smith en Christophe Stienlet, die Steven Goegebeur vervangt, trekken naar het zuiden. Op de meest iconische plaatsen van Europa drijven ze elkaar tot het uiterste met de meest absurde en gĂȘnante opdrachten. Daarna volgen er nog twee herhalingen van de tv-serie Foute vrienden. Q2 is niet in Nederland te ontvangen.

In het nieuwe CANVAS-documentairereeks “Voor de mannen”, over de eerste generaties mannen opzoekt die zich in Vlaanderen durfden te outen als homo, gaat presentator Xavier Taveirne op bezoek bij Will Ferdy. De Vlaamse kleinkunstzanger Ferdy was de eerste bekende Vlaming die op televisie sprak over zijn “anders zijn”. Het was een shock voor Vlaanderen, en Ferdy kreeg veel negatieve reacties, maar zijn moedige getuigenis vormde wel het prille begin van de homo-emancipatie. “Voor de mannen” wordt om 21u20 uitgezonden op CANVAS.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...