www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

NPO wil minder cabaretshows uitzenden

NPO wil minder integrale cabaretvoorstellingen uitzenden, meldt genreco├Ârdinator Suzanne Kunzeler. Ze wil naar “een iets modernere vorm die beter past bij de jongere doelgroepen”, citeert het ANP. “Humor en satire blijft een belangrijk speerpunt voor ons (..) Maar we willen cabaret graag op een andere manier zichtbaar gaan maken. We zoeken naar meer eigentijdse vormen van cabaret dan de traditionele voorstellingen.”

Daarbij kijkt Kunzeler naar voorbeelden als Klikbeet en Zondag met Lubach. Er zullen wel cabaretvoorstellingen te zien blijven – waarschijnlijk alleen de ‘grote namen’ – waaronder de oudejaarsconferences, maar Kunzeler wil geen aantallen noemen.

Omroep BNNVARA is niet blij: “Wat de exacte uitwerking van de bezuinigingen op cabaret precies gaat zijn, is nog niet bekend”, meldt een woordvoerder aan het ANP. “(we) zouden het verdwijnen van de traditionele cabaretvoorstellingen een gemis vinden. Met name voor nieuw cabarettalent.” Verder zegt de omroep “natuurlijk open te staan voor de andere vormen van humor, zowel op televisie als online. We blijven ons zeker inzetten voor cabaret, satire en talentontwikkeling.”

De afgelopen tv-seizoenen waren er al aanmerkelijk minder cabaretregistraties op tv te zien. Daarbij werden registraties met jonger talent soms om 1 uur ’s nachts uitgezonden.

Categorie: Op tv | Meer over: ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.