www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Belgische theaters kaarten praktijken doorverkoopsite Bemster aan

Belgische culturele centra klagen de praktijken van de doorverkoopsite Bemster.nl aan. Deze site biedt tickets voor theatervoorstellingen tegen woekerprijzen aan, vaak het drievoudige van de normale ticketprijs.

In het voorjaar hadden meerdere culturele centra al een mail gestuurd naar de doorverkoopsite met de vraag om geen tickets meer te verkopen van hun voorstellingen. Die voorstellingen zijn toen zonder verdere uitleg verwijderd. Ondertussen staat het nieuwe theaterseizoen voor de deur en speelt het probleem opnieuw bij 810 optredens en shows in Belgiƫ.

In BelgiĆ« bestaat er een wet rond de doorverkoop van concerttickets, maar in Nederland is de wetgeving minder streng, waardoor een Nederlandse doorverkoopsite zoals Bemster.nl vrij spel heeft. Bij het meldpunt fraude van de FOD Economie zijn er verschillende klachten binnengekomen tegen gelijkaardige sites zoals topticketshop.nl en rang1tickets.nl – daardoor loopt er momenteel al een procedure tegen hen. Bij voldoende klachten over Bemster.nl bij het meldpunt kan er ook een juridische procedure volgen, aldus minister van Consumentenzaken Kris Peeters.

Michael Van Peel plaatste een bericht op zijn Facebookpagina dat tickets voor zijn voorstellingen, die soms nog niet uitverkocht zijn, voor een drievoud van de prijs verkocht op de site werden. Tickets voor zijn eindejaarsshow in de Arenberg kosten 60,50 euro via Bemster.nl (48 euro plus 12,50 euro servicekosten), terwijl de prijs bij de Arenberg zelf maar 21 euro is. Van Peel geeft tevens aan dat hij met enkele collega’s een tegenoffensief aan het voorbereiden is om sites zoals Bemster.nl te raken waar het pijn doet. Daarvoor hebben zij de theaterbezoekers nodig via social media.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Categorie: Divers | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...