www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kleinzoon voor nieuwe tv-serie in het spoor van Annie M.G. Schmidt

In de 4-delige serie ‘Annie M.G. Schmidt’ gaat kleinzoon Jonathan van Duijn op zoek naar het verhaal achter het leven en het werk van zijn oma. Hij bezoekt onder andere plekken in Zeeland, Amsterdam en de Côte d’Azur die voor haar veel betekende en vertelt over haar leven aan de hand van fragmenten. De serie wordt in december uitgezonden, waarbij de vierde aflevering – een tv-registratie van het ‘Annie M.G. in Carré’-gala – op oudejaarsavond is te zien.

Zeven jaar was Van Duijn toen Schmidt in 1995 overleed en hij ziet de serie als een unieke kans om haar beter te leren kennen. “Ik heb natuurlijk veel van haar werk gelezen en ken de familieanekdotes, maar deze serie bracht mij echt dichter bij haar. Het was geweldig om er gaandeweg achter te komen dat de rebelsheid, de sterke drang naar vrijheid en onafhankelijkheid en de liefde voor fantasie en verhalen als een rode draad door haar en mijn leven lopen. Ik ben ontzettend geboeid geraakt door het pad dat zij in haar leven bewandelde om te worden wie zij werd.”

Aan bod komen de bijzondere ontstaansgeschiedenis van de liefde tussen Annie en Dick, de grote successen die zij als schrijfster boekte, het pionierswerk dat zij verrichte op het gebied van de radiosoap en de musical tot de tragische zelfdoding van haar grote liefde, de plotselinge teloorgang van haar carrière en haar terugkeer naar succes.

Onder de naam ‘Annie M.G. in Carré’ brengt Koninklijk Theater Carré op 12 en 13 november een eerbetoon Annie M.G. Schmidt. Het belooft een avond vol herkenning en verrassingen met Loes Luca als leading lady en medewerking van Huub van der Lubbe, Jenny Arean, Anniek Pheifer, Frédérique Spigt, Dick van den Toorn, de Zusjes van Wanrooy en muzikaal leider Pol Vanfleteren.
meer info en kaarten

foto: Wubbo de Jong/MAI

Categorie: Op tv | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.