nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Kort: Wim Helsen, Bert Kruismans, Sander VDV, Jonas Geirnaert, Arjen Lubach

In een NRC-artikel over nepvideos, om precies te zijn deepfakes, waarbij het gezicht van iemand wordt vervangen door dat van iemand anders, brengt NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een conference van Wim Helsen.
www.nrc.nl

Bert Kruismans en Sander VDV zijn genomineerd voor de nieuwe boekenprijs de LangZullenWeLezen-trofee met respectievelijk ‘De blote Belg’ (categorie Actualiteit) en ‘Pissebloem’ (categorie Strips & Graphic Novel).
De LangZullenWeLezen-trofees zijn publieksprijzen van de VRT voor het best gesmaakte boek van het afgelopen jaar, in tien verschillende categorie├źn. Stemmen kan van 17 september tot 14 oktober via onderstaande link. De winnaars worden bekendgemaakt aan de vooravond van de Boekenbeurs.
www.trofee.langzullenwelezen.be

De mede door Jonas Geirnaert geschreven fictiereeks ‘De Dag’ heeft de prijs van beste Europese fictiereeks gewonnen op de 20ste editie van het Fictiefestival van La Rochelle in Frankrijk. De serie gaat over een bankoverval en in de afleveringen wordt het standpunt getoond van zowel de politie, pers, slachtoffers als de overvallers.

Voor de tweede keer werd een filmpje uit Zondag met Lubach genomineerd voor een Lovie Award, zeg maar de Oscars van het Europese web. Het filmpje gaat over de wapenlobbyclub NRA. De prijzen worden volgende maand uitgereikt. Eerder won het filmpje over The Netherlands Second al deze award.

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...