www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Jacques Brel tentoonstelling in Brussel

Vandaag opent de Jacques Brel tentoonstelling ‘J’aime les Belges’, georganiseerd door Editions Jacques Brel, in Brussel en dit ter gelegenheid van het feit dat Brel dit jaar 40 jaar geleden is gestorven.

Dochter France Brel laat veertig getuigen aan het woord die de zanger persoonlijk hebben gekend. Vijf intieme ruimtes waar de bezoeker achter de schermen een meer verborgen en ook gevoeligere Brel leert kennen die je discreet, humoristisch, spottend en soms zelfs op een overdreven manier kennis laat maken met zijn passie voor zijn land. Dankzij de interviews met Brel, zijn liedjes en getuigenissen van zijn naasten krijgt de bezoeker toegang tot het complexe universum van zijn relatie met België.

Ook in Frankrijk wordt Brel herdacht. Van 4 tot 12 oktober wordt zijn tweede vliegtuig, een Wassmer 421, aan het publiek getoond op de Champs-Elysées in Parijs.

Categorie: Divers | Meer over: ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...