nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Jan Rot, Flip Noorman, Riza Tisserand, Grote Harry Bannink Podcast, Harrie Jekkers

Een overzicht van de premières deze week, met: Jan Rot, Flip Noorman, Riza Tisserand, Grote Harry Bannink Podcast, Harrie Jekkers.

Jan Rot met ‘Het beste’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 24 sept 2018.

Jan Rot introduceerde de Nieuwe Jan Rotband op zijn 60e verjaardag. Met zijn band speelt hij het beste van de albums Stop de tijd en Magistraal. Maar ook hoor je nummers van Jan uit de jaren negentig.

Nog te zien tot en met 29 mei 2019.
speellijst

Flip Noorman met ‘De Big One’
Premiere: Kantine Walhalla in Rotterdam, 26 sept 2018.

Dames en heren! Flip Noorman presenteert u. Hier in het enige hol in uw stad waar ze op deze curiositeitenkaravaan een licht durfden te zetten: “De Big One”

We hebben een vrouw met een baard, een blinde helderziende en het goed herkenbare scrotum van Mussolini op sterk water.

Zoals vertrouwd denderen de muzikale rariteiten als een stervende stoomtrein voorbij. Alle vreemdheden, hilariteiten maar ook wandaden die de mensheid u te bieden heeft worden onversneden blootgegeven. Geen loftrompetten. Geen moraal. De eigenaardigheid als maat.

Nog te zien tot en met 12 april 2019.
speellijst

Riza Tisserand met ‘De bekeerling’
Premiere: Theater Zuidplein in Rotterdam, 26 sept 2018.

Riza Tisserand (naast theatermaker ook comedian, rapper en radiopresentator) treedt nu pas naar buiten met zijn verhaal. Bewust, want ‘zijn verhaal’ kon ook wel eens verkeerd begrepen worden. En dat terwijl het al startte in 2001. Riza is Moslim, maar was dat voor 2001 niet. Zijn leven was tot die tijd een aaneenschakeling van nare ervaringen en het onverwachte contact met dit geloof gaf Riza de naam die hij nu nog steeds draagt. Over waarom het geloof, en in zijn geval de Islam, hem letterlijk houvast gaf voor de rest van zijn leven. Een puur en eerlijk verhaal.

Nog te zien tot en met 19 januari 2019.
speellijst

Gijs Groenteman, Frank Groothof en Dick van der Stoep met ‘De Grote Harry Bannink Podcast on tour’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 30 sept 2018.

En ineens waren we weer geheel in de ban van Bannink. Klonken zijn klanken door de kamers. Hadden we zijn liedjes in onze oortjes. Dankzij De Harry Bannink Podcast van Gijs Groenteman. Wat een lust voor de luisteraar! Wat een feest voor de geest! En nu gaat die podcast ook nog eens het podium op. Horen we al die hits weer van Harry Bannink, Annie M.G. Schmidt, Willem Wilmink en vele andere tekstschrijvers. Worden we verrast door minder bekende melodieën. Verborgen juweeltjes. Stuk voor stuk meesterwerken. Magistraal vertolkt door Frank Groothof, die altijd de juiste toon treft. Briljant begeleid door Ban-fan Dick van der Stoep, die orkestleider was bij de Schmidt/Bannink-musicals. En ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman. Zijn Grote Harry Bannink Podcast gaat On Tour.

Nog te zien tot en met 16 juni 2019.
speellijst

Harrie Jekkers met ‘Achter de duinen’
Premiere: Koninklijke Schouwburg in Den Haag, 30 sept 2018.

Harrie Jekkers komt met een nieuwe solovoorstelling exclusief naar de Koninklijke Schouwburg. Het is voor het eerst in 23 jaar dat de in Den Haag geboren en getogen cabaretier met een solo te zien is. Jekkers speelt zijn nieuwe cabaretprogramma ‘Achter de duinen’ vanaf september op de zondagmiddagen in Den Haag.

Nog te zien tot en met 9 december 2018.
speellijst

foto:

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.