www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Het Uur van de Wolf: Jacques Brel

De documentaire ‘Jacques Brel – Gek van het leven’ over Jacques Brel wordt vanavond in Het Uur van de Wolf uitgezonden op NPO2, om 23.05 uur, en dit naar aanleiding van het feit dat het op 9 oktober van dit jaar 40 jaar geleden is dat Brel overleed. Vorig jaar was ‘Gek van het leven’ ook al op de Vlaamse zender CANVAS te zien.

Voorafgaand aan ieder concert geeft Brel over, uit angst. Als hij op een dag drie keer moet optreden, geeft hij drie keer over. Het is één van de talloze ontboezemingen die de in 1978 overleden chansonnier doet in deze docu, waarin regisseur Philippe Kohly alleen Brel zelf aan het woord laat.

‘Jacques Brel – Gek van het leven’ werd een indringend portret, met fragmenten uit archief van Brel van zowel interviews als optredens, waarbij hij de minder fraaie kantjes van Brels persoonlijkheid niet schuwt. Een odyssee van een getalenteerd én getormenteerd zanger die tijdens zijn 49 avontuurlijke levensjaren nergens vrede vindt.

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...