www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Team Scheire met Lieven Scheire

Vanaf 29 oktober zendt de Vlaamse zender CANVAS Team Scheire uit, het nieuwe programma van Lieven Scheire.

Hierin schakelt Scheire de hulp in van een team van ingenieurs, ontwerpers, wetenschappers en programmeurs. Dit team van acht mensen staat daarom bekend als de makers. Samen bedenken ze creatieve en concrete oplossingen voor dagdagelijkse problemen van mensen die omwille van een beperking of andere problemen niet ten volle van het leven kunnen genieten. Scheire daagt zijn makers uit om net dat ene innovatieve idee te bedenken en te realiseren dat de levenskwaliteit van die mensen kan verbeteren.

In iedere aflevering worden twee problemen behandeld. Tijdens brainstorms in hun hoofdkwartier overleggen de makers samen hoe ze daarbij best te werk gaan, maar er is telkens één maker die het voortouw neemt. Zo wordt er in een aflevering een koppel van rond de zestig geholpen: de man is jongdement en daarom durft zijn vrouw hem niet alleen te laten. De makers gaan proberen het koppel te helpen opdat de man zich toch enkele dingen kan herinneren en de vrouw ook af en toe tijd voor zichzelf kan nemen.

Team Scheire wordt anaf 29 oktober iedere maandag om 21u20 op CANVAS uitgezonden.

foto: VRT / Sofie Silbermann

Categorie: Op tv | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...