www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Rajko Disseldorp presenteert documentaireserie over Nederlandse hiphop

In 2017 verscheen het boek ‘Hiphop in Nederland’ van journalist én cabaretier Rajko Disseldorp. Het afgelopen jaar werkte hij aan een nieuw hiphopproject: een documentaireserie over Nederlandse hiphop.

In deze vierdelige documentaireserie van de KRO-NCRV onderzoekt Rajko 30 jaar hiphop in Nederland. Aan de hand van de vier geluidsdragers – streaming, cd’s, bandjes en platen – gaat hij op pad met de allergrootste rapiconen: Ronnie Flex, Hef, Def P en Tony Scott. Daarnaast komen de belangrijkste rappers op dit moment aan het woord over hiphop van toen en nu: Sevn Alias, Kevin, Leafs, Ares, Esko, Jonna Fraser, I Am Aisha, Big2, Adje en Winne.

Waar begon het? Hoe ontstond de eerste Nederlandstalige rap en wat is de aantrekkingskracht van hiphop? Hoe heeft het zo razend populair kunnen worden?

De eerste aflevering staat inmiddels online. De komende weken verschijnt er wekelijks op woensdag een nieuwe aflevering op NPO3.nl en YouTube.

Categorie: Elders op het web | Meer over:
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.