www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Alex Ploeg, Dries Heyneman, Marc de Hond, Edson da Graça, Howard Komproe, Matroesjka, Xander de Rycke, Jandino Asporaat

Een overzicht van de premières deze week, met: Alex Ploeg (foto), Dries Heyneman, Marc de Hond, Edson da Graça, Howard Komproe, Matroesjka, Xander de Rycke, Jandino Asporaat.

Alex Ploeg met ‘Ultimatum’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 17 okt 2018.

Soms moet je jezelf een ‘Ultimatum’ stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Hij stelt rake vragen over onderwerpen die er niet toe doen. Maar een ding staat vast: lachen ga je zeker!

Nog te zien tot en met 25 mei 2019.
speellijst

Dries Heyneman met ‘Uit respect voor de buren’
Premiere: C.C. De Spil in Roeselare, 18 okt 2018.

“Wie aan zijn 20ste niet links is, heeft geen hart. Wie aan zijn vijftigste nog links is, heeft geen verstand.” Een uitspraak van Winston Churchill. Je weet wel, die kerel die met 160.000 man Normandië binnenviel zodat wij achteraf op ons gemak hier een pintje zouden kunnen drinken. Ik proef graag van onze verworven vrijheden, vooral na een optreden, aan de bar. Wanneer ik ’s nachts thuis kom, vertel ik honderduit aan mijn vrouw. Ze vraagt dan of ik wil zwijgen, al was het maar uit respect voor de buren.

Nog te zien tot en met 23 maart 2019.
speellijst

Marc de Hond met ‘Voortschrijdend inzicht’
Premiere: C.C. Griffioen in Amstelveen, 18 okt 2018.

Marc de Hond heeft veel ondernomen en meegemaakt in zijn leven, waardoor hij een mooie en oprechte voorstelling neerzet. Tijdens deze onemanshow vertelt hij over het roer volledig omgooien. Inspirerend, humoristisch en vol nieuwe hoop.

Nog te zien tot en met 29 mei 2019.
speellijst

Edson da Graça met ‘Wakker’
Premiere: Schouwburg Tilburg in Tilburg, 18 okt 2018.

Was Edson écht klaar om vader te worden? Had hij niet beter zijn school af kunnen maken? Had hij wel de juiste vrienden?

In zijn debuutvoorstelling ‘Wakker’ vraagt Edson da Graça zich hardop af of hij de juiste keuzes heeft gemaakt in zijn leven. Zijn veelbewogen leven zorgt voor een veelzijdige kijk op de wereld en dat deelt hij graag met je.

Edson schudt je hoe dan ook wakker met zijn hilarische, soms pijnlijk grappige levensverhalen. Hij is eerlijk, puur en confronteert zichzelf met zijn keuzes. De grote vraag is: Is Edson eindelijk wakker en kiest hij voor zichzelf?

Nog te zien tot en met 25 april 2019.
speellijst

Howard Komproe met ‘Life on stage’
Premiere: Meervaart in Amsterdam, 18 okt 2018.

Howard Komproe is terug van nooit echt helemaal weggeweest. Het begon te jeuken en kriebelen en bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus komt Howard met een soloprogramma. Zoals we ‘m kennen: met eerlijke meningen, scherpe observaties en niets en niemand ontziende grappen.

Nog te zien tot en met 1 december 2018.
speellijst

Matroesjka met ‘Brainwash’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 19 okt 2018.

Drion Dushi’s. Een gemeenteraadslid met dictatoriale trekjes. Een supportgroep voor Anonieme Extremisten. In BRAINWASH fileert Matroesjka de actualiteit en maakt het duo korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar BRAINWASH. Je weet dat je het wilt.

Nog te zien tot en met 10 mei 2019.
speellijst

Xander De Rycke met ‘Houdt het voor bekeken 2018’
Premiere: Minardschouwburg in Gent, 20 okt 2018.

Dat Xander De Rycke geen moer geeft om lange televisietenen, is intussen gekend. Naast zijn stand-up shows trekt hij sinds 2016 jaarlijks op tournee met “Xander De Rycke houdt het voor bekeken” (#HHVB). Een comedy special waarin hij het Vlaamse medialandschap op de korrel neemt. Een nieuw tv-seizoen geeft stof tot nadenken en tot nieuwe scherpzinnige analyses. Dus keert De Rycke terug met een derde editie van HHVB. Dit najaar neemt Xander alles van september 2017 tot september 2018 onder de loep. Van sterke fictie tot zwakke reality en van kaskrakers tot box office flops. Niets is aan zijn blik ontsnapt. Zijn conclusie? Dat zal u de avond zelf moeten horen. Maar nu houdt hij het voor bekeken.

Nog te zien tot en met 30 november 2019.
speellijst

Het huis van Asporaat met ‘Judeska in de TBS-kliniek’
Premiere: Theater Zuidplein in Rotterdam, 20 okt 2018.

Judeska is de grofgebekte, brutale, hilarische en van centimeters lange nepnagels voorziene creatie van Jandino Asporaat. Ze is één van de sterren van De Dino Show en de film Bon Bini Holland. Dit keer is ze echter te ver gegaan: na haar meest recente arrestatie heeft de rechtbank besloten dat Judeska achter slot en grendel moet blijven.

In deze knotsgekke klucht moet Judeska noodgedwongen op zoek gaan naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining. Maar als er één ding is waar Judeska niet tegen kan, is het wel verteld worden wat ze moet doen.

Gaat het personeel er in slagen om van Judeska een beter mens te maken of zijn zij straks degene die therapie nodig hebben?
Hoe dan ook: de tbs-kliniek zal na haar komst nooit meer hetzelfde zijn.

Nog te zien tot en met 8 juni 2019.
speellijst

foto: Diederick Bulstra

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.