www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Gouden Genesius Penning voor Arjan Ederveen

Arjan Ederveen krijgt op 19 november de Gouden Genesius Penning. De penning is voor een podiumkunstenaar ‘met uitzonderlijke talenten’, in 2015 in het leven geroepen ter ere van de in 2007 overleden Jos Brink.

De prijs is een initiatief van de Stichting Tekstpierement. De originele penning kwam destijds via Fred Astaire en Wim Sonneveld bij Brink. Genesius van Rome (286-303) was een hofnar en is de beschermheilige van de podiumkunstenaars, acteurs, comedians en clowns. Karin Bloemen kreeg deze penning uitgereikt in 2016.

Categorie: Prijzenfestival | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...