www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Cabaretiers verkozen voor eerste EU Songbook

Enkele liedjes van Nederlandse cabaretiers zijn verkozen voor het eerste EU Songbook, het eerste liedboek van de Europese Unie. De nummers zijn verdeeld over 6 categorieƫn: liefdesliedjes, de natuur en de seizoenen, vrijheid en vrede, volksliedjes en traditionals, geloof en tot slot kinderliedjes.

In Nederland is de stemming al gesloten. Hier werden verkozen:
– Claudia de Breij: Mag ik dan bij jou (categorie liefdesliedjes)
– Acda & De Munnik: Het regent zonnestralen (categorie natuur)
– Harrie Jekkers en Het Klein Orkest: Over de muur (categorie vrijheid en vrede)

Voor BelgiĆ« is de stemming sinds vandaag geopend. Je kan kiezen voor o.a. “Madammen met een bontjas” van Urbanus, “De fanfare van honger en dorst” van Jan De Wilde of “Ne me quitte pas” van Jacques Brel.

De eerste editie van het EU Songbook wordt verwacht in december 2019 en zal uiteindelijk 162 nummers bevatten. Het is een initiatief van de European Union Songbook Organisatie, een non-profitorganisatie die niet aan de Europese instellingen in Brussel verbonden is. Stemmen voor de verschillende Belgische nummers die een plaats mogen krijgen in het EU Songbook kan tot 18 november via onderstaande site – hier staan alle genomineerden of kan je zelf nog extra voorstellen doen:
www.eu-songbook.org

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...