www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

‘Nooit meer ten oorlog’: VRT herdenkt Wapenstilstand met o.a. Nigel Williams en Willem Vermandere

Op 11 november 2018 is het precies 100 jaar geleden dat de Wapenstilstand werd afgekondigd en dat er een einde kwam aan de Groote Oorlog.

De VRT herdenkt op deze dag de Wapenstilstand met de marathonuitzending ‘Nooit meer ten oorlog’: gastheren- en vrouw Karl Vannieuwkerke, Arnout Hauben en Goedele Wachters ontvangen muzikanten, gasten die een link hebben met de Groote Oorlog en tonen reportages rondom het einde van Wereldoorlog I.

Lieven Scheire komt langs en Nigel Williams bekijkt de Groote Oorlog vanuit zijn Engelse roots. Presentator Wim Lybaert reist door de Westhoek met zijn Colombus en neemt de Vlaamse kleinkunstzanger Willem Vermandere, dé culturele herdenker van de Eerste Wereldoorlog sinds de jaren zeventig, mee. Kamagurka gaat samen met zijn 95-jarige moeder op zoek naar de oorlogsgeschiedenis van zijn grootvader Charles.

Muziek komt van o.a. Wannes Cappelle en Hannelore Bedert.

De uitzendingen rondom de eerste Wereldoorlog beginnen op 11 november om 10u30 met de Ceremonie aan het Graf van de Onbekende Soldaat en een Paleisconcert. Daarna volgt ‘Nooit meer ten oorlog’ doorlopend tot ’s avonds, onderbroken door nieuwsuitzendingen en veldrijden.

Categorie: Op tv | Meer over: , , , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...