www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Theatrale lezing: “Niemand dan wij”, de liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma

Op zondagmiddag 25 november wordt er om 14u00 de theatrale lezing: “Niemand dan wij, de liefde tussen Wim Sonneveld & Friso Wiegersma” georganiseerd in Museum Slager in Den Bosch. Deze lezing is naar aanleiding van ‘De Aanblik Alleen’, de retrospectieve met schilderijen van Friso Wiegersma in dit museum.

Op de honderdste verjaardag van Sonneveld werd het boek ‘Niemand dan wij’ gepresenteerd, waarin de gevonden correspondentie tussen Wim Sonneveld en zijn levenspartner, ontwerper en tekstdichter Friso Wiegersma gebundeld is.

In de theatrale lezing ‘Niemand dan wij’ vertellen Hans van der Woude (weduwnaar van Friso Wiegersma) en Frank Jochemsen (auteur van het boek) over de schat die zij op de zolder van Wiegersma vonden, en hoe die vondst tot een boek kwam.

Het programma hangt aan elkaar van uniek beeldmateriaal. We zien Wim Sonneveld repeteren voor zijn beroemdste lied Het Dorp, er komen privéfilmpjes voorbij en verloren gewaande beelden van Willem Nijholt. Hans en Frank tonen decor- en kostuumontwerpen, tekeningen, liedteksten en foto’s. Alles wordt in een flitsende visuele presentatie voorzien van historische context en minder bekende verhalen uit de eerste hand.

Na de pauze volgt een bijzonder extraatje dat met het boek en de lezing samen hangt.

Entree excl. museumkaart 17,50 euro pp incl. pauzeconsumptie. Er moet vooraf aangemeld worden via secretariaat@museumslager.com.

Let wel: deze lezing gaat alleen door indien er voldoende belangstelling voor is.

Meer info:
www.museumslager.com

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...