nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Bruun en Jan, Jan Beuving, Fabian Franciscus, Christel de Laat, Jacques Vermeire

Een overzicht van de premières deze week, met: Bruun en Jan, Jan Beuving, Fabian Franciscus, Christel de Laat, Jacques Vermeire.

Bruun en Jan met ‘Wat nou oud’
Premiere: Zaantheater in Zaandam, 13 nov 2018.

Bruun Kuijt en Jan Elbertse naderen de grens van ‘oud’. Van versleten, saai, lelijk, zwak en uitgerangeerd zijn. Althans, zo wordt er tegen ouder­dom in onze maatschappij aangekeken. De acteurs hebben de schrijver Wannie de Wijn gevraagd dat gegeven op een komische ontroerende wijze uit te werken. Ze spelen twee gepensio­neerde acteurs, tevens liefdespartners, die nog één keer gevraagd wor­den een optreden te verzorgen in een succesvolle, snelle talkshow die dagelijks op de buis te zien is. Weten zij zich staande te houden? Een nieuw tragikomisch toneelstuk over ouder worden in een snelle maat­schappij.

Nog te zien tot en met 11 april 2019.
speellijst

Jan Beuving met ‘Rotatie’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 15 nov 2018.

Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of u duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Maar een reispilletje kan nooit kwaad.

Heeft hij een nieuw ruitjesoverhemd?
Zit Tom Dicke weer achter de vleugel?
Draagt hij een balletpakje?
Heeft hij er geen zin in?
Ja 2 + Nee 2 !

Nog te zien tot en met 23 februari 2019.
speellijst

Fabian Franciscus met ‘Vlafeest’
Premiere: Schouwburg in Almere, 15 nov 2018.

Fabian vertelt in zijn voorstelling ‘VLAFEEST’ over hoe hij steeds beter kan doen alsof hij minder last heeft van autisme. Behalve als hij moe en zichzelf is dan. Behoudens die momenten lukt dat met vallen en opstaan eigenlijk ook wel telkens ietsje beter. Dit levert een zeer humoristische voorstelling op over hoe hij zich verhoudt tot de maatschappij.
Owja, ook zal er natuurlijk over vla worden gesproken. Op een strikt fatsoenlijke manier uiteraard, dat wel.

Nog te zien tot en met 2 mei 2019.
speellijst

Christel de Laat met ‘Zijn daar nog vragen over?’
Premiere: De Blauwe Kei in Veghel, 16 nov 2018.

Uit de titel van haar nieuwe show blijkt het al: Christel de Laat gaat interactie met haar publiek niet uit de weg. Heeft u geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo’n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die bij Christel vragen oproepen.

Nog te zien tot en met 23 mei 2019.
speellijst

Jacques Vermeire met ‘Van 7 tot 77’
Premiere: Capitole in Gent, 17 nov 2018.

Dertig jaar, een slordige tweeduizend voorstellingen en pakweg één miljoen bezoekers nà ‘Zaalshow I’ kondigt Jacques Vermeire zijn zevende zaalshow aan: ‘Van 7 tot 77’.

In ‘Van 7 tot 77’ keert de oude rot van de volkscomedy terug naar de typetjes én tegelijk neemt hij een wissel op een vrolijke toekomst met jonge god Ruben Van Gucht. Want… na zijn overrompelend succesvolle comeback met ’5 voor 12’ (2012) steekt Jacques Vermeire nog een sportief tandje bij en speelt hij met Ruben Van Gucht zijn jongste joker uit.

Ruben (31) van zijn kant imiteert de legendarische typetjes van Jacques al van in z’n kindertijd. Jeanke De Visser op familiefeesten. Mon Peeters op bivak. Zelfs Fonske Verzele op z’n eigen trouwpartij. Jacques (66), notoir sportliefhebber, volgt Ruben al jaren op de voet. Is zowaar het 30ste verjaardagsgeschenk van Radio 2 aan Ruben en wijdt hem in in de wereld van FC De Kampioenen.

Jacques Vermeire en Ruben Van Gucht versmelten hun wederzijdse respect en sympathie nu tot een avondvullend lachsalvo, getiteld ‘Van 7 tot 77’. De sportieve reporter vuurt de man van duizend-en-één smoelen aan tot zijn weergaloze core-business: hilarische typetjes. Het is nu al uitkijken naar nieuwkomers als kaasmeester Jean Van Tricht en Nonkel Geubels. Want… het Kuifje van de Vlaamse media presenteert de Kapitein Haddock van de volkscomedy voor een publiek van 7 tot 77.

Nog te zien tot en met 7 december 2018.
speellijst

foto: Maartje ter Horst, André Beuving

Categorie: Divers | Meer over: , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.