www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Van het boekenfront: Jacques Brel

Onlangs verscheen het boek ‘Brel, de Belg’ van Thijs Delrue.

“In oktober 2018 is het 40 jaar geleden dat Jacques Brel overleed in een ziekenhuis nabij Parijs. De Franse hoofdstad waar Brel zijn ongelofelijke carrière ontplooide, maar die hem nooit zijn Belg­zijn deed vergeten. Of was Le Grand Jacques eerder in hart en nieren een Vlaming, zoals hij zelf volhield? Want zijn ouders waren van Vlaamse afkomst en zelf had hij grote liefde voor en affiniteit met het vlakke land van Marieke en de Noordzee. Maar wat dan met zijn onbegrip voor ‘de Vlaamse zaak’, beantwoord door het onbegrip van de Vlaming voor zijn toornige uithalen?”

‘Brel, de Belg’ kwam tot stand met de medewerking van Brelvertolker Filip Jordens en wordt uitgegeven door Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.
www.borgerhoff-lamberigts.be

Categorie: Van het boekenfront | Meer over:
Over flappie
Ik heb kerstavond 1961 helaas niet gehaald...