nieuws  voorpagina | archief | volg ons via mastodon.social/@zwartekat Instagram Spotify Twitter Mastodon Facebook Youtube
Nieuws

Jan Fillekers tachtig jaar

Vandaag viert Jan Fillekers zijn tachtigste verjaardag.

Johannes Fillekers wordt op 21 november 1938 geboren in Utrecht. Na het doorlopen van de HBS en de kweekschool is hij werkzaam als onderwijzer van 1959 tot 1963. Vervolgens is hij tot 2000 werkzaam als programmamaker voor de NCRV.

Het bekendste programma waaraan Fillekers heeft meegewerkt is het satirische ‘Farce Majeure’ dat te zien was van 1966 tot 1976 en van 1983 tot 1986. Dat programma maakt hij met Alexander Pola, Fred Benavente, Ted de Brak en Henk van der Horst.

Met Henk van der Horst bedenkt en presenteert hij het tv-programma ‘Showroom’, waarin excentrieke mensen aan het woord komen. Verder presenteert Fillekers de panelquiz ‘Daar zeg je zowat’ en schrijft hij de komedie ‘Prettig geregeld’ met Peter Faber.

In recente jaren gaf Fillekers samen met Van der Horst lezingen waarbij ze vertelden over Farce Majeure vergezeld door bekende tv-fragmenten.

Categorie: Divers | Meer over: , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.