www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Oeloek stopt aan het eind van dit seizoen

Theatergroep Oeloek stopt ermee aan het einde van het seizoen. Een sabbatical zonder einddatum, maar plannen voor de goedkope reünietournee met slappe aftreksels van de greatest hits zijn natuurlijk allang gemaakt, laat de groep weten.

Ontstaan op de Amsterdamse opleiding Theaterkade in 2004 bestond vaste kern van Oeloek de afgelopen tien jaar uit Carlijn van Rij, Jantijn Prins, David Meijer en Kevin Jolly. Samen tourden zij de voorstellingen ‘Oeloek 3: De Nacht van de Nasmaak’ (2009), ‘Prille roest’ (2012), ‘OpSchmuck’ (2016) en ‘Droeftoeters’ (2018).

Dit seizoen speelt Oeloek de reprise van Droeftoeters. Daarbij wordt Kevin Jolly vervangen door Ben van Bokhoven die door de combinatie van andere projecten en het kersverse gezinsleven niet mee kan doen.

Het stoppen van Oeloek betekent gelukkig niet dat de leden stoppen met theaterwerk. Carlijn is druk bezig met haar solo-carriere en in het geheim bezig met liedjes schrijven voor haar eigen CD, David en Jantijn vormen een nieuw duo genaamd ‘De Hermannen’ en zijn volop aan het repeteren voor hun voorstelling ‘De Recyclemachine’. En Kevin schrijft momenteel het script voor de langverwachte voorstelling over Boudewijn Büch, die volgend seizoen zal gaan spelen.

Oeloek sluit de tournee af met een afscheidsvoorstelling in Diligentia te Den Haag op donderdag 18 april 2019. Met special guests en acts.
www.oeloek.nl

Categorie: Divers | Meer over: , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.