www.zwartekat.nl - Verzamelpunt voor cabaret en stand-up comedy
nieuws  voorpagina | archief | volg ons via twitter.com/zwartekat Instagram Spotify Twitter Facebook Youtube
Nieuws

Premièretijd: Thijs van de Meeberg, Lander Severins, Kirsten van Teijn, Louise Korthals, Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse, John Schleipen, Sjaak Bral

Een overzicht van de premières deze week, met: Thijs van de Meeberg, Lander Severins, Kirsten van Teijn, Louise Korthals, Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse, John Schleipen, Sjaak Bral.

Thijs van de Meeberg met ‘Kom nou maar gewoon’
Premiere: Stadsschouwburg in Utrecht, 28 nov 2018.

In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Thijs deed deze poging al eerder, maar zijn hoofd werkt niet mee. Want wat denkt hij nu eigenlijk zelf? Welke gedachte is waar? Is Thijs z’n geweten wel zo betrouwbaar?

Waar dit eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: ‘Kom nou maar gewoon’.

Nog te zien tot en met 24 mei 2019.
speellijst

Lander Severins met ‘Maanlander’
Premiere: Arenbergschouwburg in Antwerpen, 29 nov 2018.

Vol goede moed belandde LEMS-1963-4 op Aarde na een verblijf van 48 jaar op de maan. Het ruimtetuig kwam naar hier op zoek naar zijn held, zijn houvast, in de hoop dat hij met onze zwaartekracht wat beter kon landen. Wat hij vond was alles wat hij nooit had verwacht.

De 22 jarige, net afgestudeerde Lander Severins hoopt vooral iets te vinden dat niet meteen uit zijn vingers glipt. Desnoods fietsend van Zoersel tot in Warschau zoekt hij naar iets tastbaars om voor te vechten. In dit debuut biedt u hem het antwoord. Toch?

Nog te zien tot en met 15 maart 2019.
speellijst

Kirsten van Teijn met ‘Nobel’
Premiere: Stadsschouwburg in Haarlem, 29 nov 2018.

Als het plaatje maar klopt. Als het gazon maar strak gemaaid is, de ramen blinken en de kleur van de nieuwe auto maar precies past bij de kleur van de voordeur. Ze vertelt over opgroeien achter een gouden facade in een hardwerkend ondernemersgezin. ‘wat komt er tevoorschijn als je de Perzische tapijten optilt?’ ‘…of wanneer je met het verkeerde kapsel de deur uitstapt?’ Over hoe we leven op de tast en hoe pogingen om het juiste te doen, meestal niet helemaal goed komen.

Want soms loopt een perfecte geplande brunch gewoon tamelijk woest uit de hand.

Nog te zien tot en met 11 mei 2019.
speellijst

Louise Korthals met ‘Alles is er’
Premiere: De Kleine Komedie in Amsterdam, 30 nov 2018.

Ze gaat de muzikale confrontatie aan met alles. Schurend langs tafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet?

Nog te zien tot en met 2 februari 2019.
speellijst

Frank van Pamelen, Jan J. Pieterse, John Schleipen met ‘Talk’
Premiere: Schouwburg Tilburg in Tilburg, 1 dec 2018.

TALK. Het is geen TED. Het is geen pep. Het is meer dan dat.

Dit wordt de meest onvergetelijke talk ooit. Denkt hij. Helaas voor hem zijn er twee anderen die er net zo over denken. En voor ze het weten, zijn de heren verwikkeld in een woordenstrijd zonder weerga. Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met verbijsterende slides en verbale slidingen, en proberen ondertussen steeds wanhopiger het publiek voor zich te winnen.

Drie taaltitanen op het scherpst van de zinsnede, van de bizarre start tot de spectaculaire ontknoping. De naar adem happende toehoorders zullen het na afloop volmondig beamen: dit was de meest onvergetelijke talk ooit.

TALK is een cabaretvoorstelling van de Mannen van Taal: Jan J. Pieterse, Frank van Pamelen (o.a. De Open Dichtshow) en John Schleipen (Creme Fraiche).

Nog te zien tot en met 9 maart 2019.
speellijst

Sjaak Bral met ‘Vaarwel 2018’
Premiere: Theater Dakota in Den Haag, 2 dec 2018.

Wat een jaar. De Nederlander wordt geteisterd. Door een maalstroom van nieuws, echt of onecht. Door een instabiel levensgevoel waarbij dat van de Groningers verbleekt. De wereld is in rep – maar wie neemt het roer?

Sjaak Bral is de enige cabaretier die al eenentwintig jaar in z’n eentje een oudejaarsconference naar de theaters brengt. Non-stop. Altijd actueel. Vlammend en vertederend. Met bravoure en humor. Ook het jaar 2018 wordt vakkundig gefileerd en, overgoten met de gulle lach, opgediend.

Al was uw jaar nog zo waardeloos – u maakt het tóch nog goed met de oudejaarsconference van Sjaak Bral.

Nog te zien tot en met 31 december 2019.
speellijst

Categorie: Divers | Meer over: , , , , , , ,
Richard van Bilsen. Eindbaas Zwartekat.nl.